Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) dava dosyasını inceleyerek hazırladığı Karaman raporuna göre on çocuktan altısı kesin olarak, üçü yüksek ihtimalle tecavüze uğradı, bir çocuk ise istismara maruz kaldı. Çocukların 2012-2015 arasında Ensar Vakfı, Karaman İmam Hatip Mezunları Derneği (KAİMDER) yurdu ve ile Muharrem B.’nin “öğrenci yetiştirme” adı altında açtığı özel evde tecavüze ve istismara uğradığı anlaşıldı. Ensar’da en az üç çocuğun istismar edildiği; bazı çocukların üç adreste birden aynı akıbeti yaşadığı belirtildi.

İsmail Saymaz imzasıyla Hürriyet'te yayınlanan rapora göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü "İlimizde Ensar ve KAİMDER'e ait yurt yoktur" derken, çocukların okuduğu İmam Hatip Okulu Müdürü ise "Öğrencilerimiz bu evlerde yatılı olarak kalırlardı" dedi.

Rapora göre Karaman'daki tecavüz; Ensar Vakfı ve KAİMDER evi ile Muharrem B.’nin Konya’da kurduğu evde gerçekleşti. Tecavüz ve istismara uğrayan bazı çocuklar hakkında, raporda şu bilgiler verildi:

1'inci çocuk: 2002 doğumlu. KAİMDER’de istismar ve tecavüze uğradı. Adli Tıp raporunda, “Tecavüze ilişkin somut bulgular tespit edilememiş olmakla birlikte olayın üstünden zaman geçmesi, çocukların gelişim çağında olması gibi nedenlerle bulguların azalmış olabileceği, bu nedenle tahkikatın derinleştirilmesi gerektiği" vurgulandı. Velisi, “Olayı soruşturma üzerine emniyette öğrendim. Davacı ve şikayetçiyim” dedi.

2’nci çocuk: 2002 doğumlu. Altıncı sınıfta Ensar'ın, yedinci ve sekizinci sınıfta KAİMDER evinde kaldı. İlk kez Ensar’da istismara uğradı. İstismar KAİMDER’de sürdü. Fiili livataya maruz kaldı. Velisi, “Olayı soruşturma üzerine emniyette öğrendim. Oğlumu Ensar’dan alıp KAİMDER’e vermiştik. Davacı ve şikayetçiyim” dedi.

3’üncü çocuk: 2002 doğumlu. Altıncı sınıfta Ensar’da, yedinci ve sekizinci sınıfta KAİMDER’de kaldı. İlkin Ensar’da istismara uğradı. İstismar KAİMDER’de sürdü. Fiili livataya maruz kaldı. Velisi, “Olayı soruşturma üzerine öğrendim. Davacı ve şikayetçiyim” dedi.

4’üncü çocuk: 2002 doğumlu. Raporunda, çocuğun fiili livataya maruz kaldığı ispatlandı. Velisi, “Çocuk ısrarla yurda gitmek istemeyince olayı öğrendik. Davacı ve şikayetçiyim” dedi.

5’inci çocuk: 2002 doğumlu. Altı, yedinci ve sekizinci sınıfta KAİMDER’de kaldı. İstismara uğradı. Fiili livataya maruz kaldı.

6'ncı çocuk: 2002 doğumlu. Beş ve altıncı sınıfta 2012-2014 arasında Ensar'da kaldı, 2015’te KAİMDER’e, aynı yıl Muharrem B. ile özel eve geçti. Üç evde de istismara uğradı. Raporunda, “Fiili livataya maruz kaldığı" belirtildi. Velisi, “2012’de oğlum Ensar’a kalırdı. Sanığı buradan tanırım. Sonra Sanık Ensar’dan KAİMDER’e geçti” dedi.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr