Yaklaşık 3.5 ay önce Bolu Orman Bölge Müdürlüğü görevine atanan Rıfat Öztürk, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 24 Temmuz'da Taksim'de düzenlediği mitinge ilişkin Facebook hesabında, "Bu CHP’lilerin İslam düşmanlığı vatan sevgisinin önüne geçmiştir. Delil: 24 Temmuz 2016 Pazar günü İstanbul mitinginde attıkları sloganlar" yazdı. Öztürk, tepkiler üzerine paylaşımını sildi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'ın şikayeti üzerine Orman Bölge Müdürü Rıfat Öztürk hakkında soruşturma başlatıldı. Müfettiş incelemesi sonucunda Rıfat Öztürk görevinden alındı. Özcan, twitter da yaptığı açıklamada, "'CHP'lilerin din düşmanlığı vatan sevgisinin önüne geçmiş' diyen Bolu Orman Bölge Müdürü şikayetim üzerine görevden alınmıştır" dedi.

Özcan, Orman Bölge Müdürünün paylaşımıyla ilgili daha önce düzenlediği basın toplantısında da "O mitingde 'Türkiye laiktir, laik kalacak' sloganları atıldı. Bu müdürü bu sloganlar rahatsız etmiş. Hala laikliği savunanların dinsiz olduğunu düşünen örümcek kafalılardan bir tanesi bu müdür. Bu yazı 15 gün boyunca kaldırılmadı. Bütün CHP’lileri din düşmanı olmakla suçlayan bu müdürün Bolu’da durması bizim içimize sindiremeyeceğimiz kadar ağır bir durum" demişti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr