Odasındaki Atatürk posterini indirdiği iddilarıyla gündeme gelen CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Aylin Nazlıaka'nın partiden ihraç edilmesiyle ilgili "Bu meseleyi bu saatten sonra artık benim partilim olmayan o milletvekiliyle mahkeme önünde hesaplaşacağım'' dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen  CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Aylin Nazlıaka ile mahkemede hesaplaşacağını söyleyerek şunları söyledi:

''Bundan 2.5 ay önce bu Meclis'in çatısı altında CHP'li bir milletvekilini Atatürk'ün resmini indirdiği yönünde deli saçması bir iddiayla karşılaştık. Ve bu iddianın parti meclisinden bir hafta önce muhatabı haline getirildim. Bu kişinin ben olduğum yönünde bir iddiada bulunuldu. Bu iddiada bulunan kişiyle genel başkanın huzurunda en son dün ve bugün YDK'da yüzleşmek istedim. Ve kendisi bu iddianın adının Aylin Nazlıaka olduğu kadar gerçek olduğu konusunda beyanda bulunmuştu. Ama kendisi gerçekle yüzleşmek istemedi. Defalarca öneri götürmeme rağmen benimle yüzleşmek istemedi. Bugüne kadar hep sustum ve bekledim, örgüt disipliniyle davrandım. YDK iddiaları, tanıkları delilleri, fotoğrafları, belgeleri hepsini tek tek inceledi ve oy birliğiyle şu karara vardı: Bu bir yalandır ve iftiradır. Bu oy birliğiyle alınmış bir karardır. Yeni bir süreç başlıyor. Bana ,çocuğuma ve eşime ve beni ön seçimde birinci yapan partili yoldaşlarıma. Onların benim üzerimden üzülmüş olmalarına dair bir muhakeme faaliyetini yeni baştan yargı önünde yaşayacağız. Aylin Nazlıaka'yla gerçeği bir kez daha yargı önünde yüzleştireceğiz. Bu meseleyi bu saatten sonra artık benim partilim olmayan o milletvekiliyle mahkeme önünde hesaplaşacağım.''

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr