CHP Genel Başkan Yardımcısı Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, partisinin İl Başkanlığı binasında düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Bayramlaşmanın ardından açıklama yapan Yılmaz, demokrasinin tarafında olduklarını hatırlattı. 12 Eylül, 12 Mart gibi 15 Temmuz'da yaşananların da 20 yıl sonra eleştirilecek, tartışılacağını belirten Yılmaz, "Bu dönemde kimin nerede durduğu çok önemli. Bu konuda suçu olanlar, her kimse bunlar hukuk çerçevesi içerisinde cezalarını alsınlar. Her türlü cezaya çarptırılsınlar. Ama şu an karşılaştığımız durum bu durum değil. Bunun ötesine geçilmiş durumda.

Kanun Hükmündeki Kararnameleri devlet şekillendiriyor. Adeta parlamentonun yetkisi yürütmenin eline geçmiş durumda. Biz Anayasa değişikliğinden bahsederken bir bakıyoruz, radikal Anayasa değişikliğinin de önüne geçen değişiklikler yapılıyor Kanun Hükmündeki Kararnamelerle. O zaman bu parlamentoya ne hacet. Bu konuda açık açık söylüyorum biz tarafız. Demokrasiden tarafız. Kimseden çekinmeyip korkmamamız gerekiyor. Bu dönemde insanları öyle bir psikolojiye büründürüyorlar ki herkes gölgesinden korksun. Bizler o gölgeyi ellerimizle yırtıp atmalıyız" diye konuştu. 


Önümüzdeki dönemlerde OHAL'in yeniden uzatılmasının yeni Kanun Hükmündeki Kararnameler anlamına geldiğini de vurgulayan Yılmaz, "Yani meclis tamamen sembolik bir rol alacak. Zaten siyasi iktidar meclise itibar etmiyordu. Milletvekillerini orada tutmuyordu ki. Meclis'i itibarsızlaştırmak, görevlerini zayıflatmak bu iktidarın en büyük özelliği. Şimdi bu bir darbe fırsatçılığına dönüştü. Maalesef bu fırsatçılık bize zarar veriyor. CHP’nin tabanı her dönem bu darbelerden çekti. Çok büyük bedeller ödedi. Bizim için bir zulümdü. Bizler zulmü yaşaya yaşaya tecrübe etmiş bir gelenekten geliyoruz. Bunun için hukuksuzluklara adaletsizliklere karşı duracağız" dedi.

TÜRKİYE BATAKLIĞA ADIM ATIYOR

Konuşmasında artan terör olayları ve TSK'nın Suriye'de devam eden 'Fırat Kalkanı' operasyonlarını da değerlendiren Yılmaz, şunları söyledi:

"Bayram günü terör şiddetli bir şekilde devam ediyor. Bizlerin bu konuda da duyarlı olması gerekiyor. Bugün çevremizde ve bölgemizde yaşanan gelişmeler Türkiye’yi bir tuzağa bir bataklığa adım adım atıyor. Türkiye’de yaşanan bu gelişmeler bizlere ne tür bir etkisi olur, bunu önceden görüp ona göre adım atmamız gerek. Biz Rakka’ya ordumuzu göndermekten bahsediyoruz, ama Van’da, Muş’ta, Diyarbakır’da hala yol denetimi yapamıyoruz. Lütfen gerçekçi olalım . Biz Türkiye’nin dışarıdaki stratejik siyasi çıkarlarının savunulmasının arkasındayız. Ama birilerinin planladığı bizim ise figüran olacağımız bir senaryoda olmamalıyız."  Kaynak: Cumhuriyet.com.tr