Düzce'de Hasanlar ve Hecinler Köyü mevkisinde bulunan belediyeye ait Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili açılan davada Sakarya 2'inci İdare Mahkemesi, tesisin kapatılması yönünde karar verdi. ÇED raporundaki 'Olumlu Kararı'nın hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle çalışmaların durdurulmasını istendi.

İdare Mahkemesi'nin kararının ardından Düzce Belediyesi konuyu Danıştay'a taşıdı. İdare Mahkemesi'nin kararına rağmen belediyenin tesisin bulunduğu alana çöp dökmeye devam etmesi köylüleri isyan ettirdi. Köy halkı tesisin kaldırılması için 35 gündür gece gündüz nöbet tutuyor. Köylüler kurdukları barakada nöbet tutarak tesise giden araçların girişine izin vermiyor. CHP'li Tanal da dün gece saatlerinde Hecinler Köyü'ne gelerek köylüleri ziyaret etti. Tanal, eylem için kurulan barakada köylülerle birlikte sabaha kadar nöbet tuttu.

TANAL: HUKUKUN UYGULANMASINI İSTİYORUZ

Köylülere destek veren ve mahkeme kararının uygulanması gerektiğini belirten Tanal şunları söyledi:
"Biz kimseden haksız bir şey talep etmiyoruz. Mahkeme kararı var, bu kararın uygulanmasını istiyoruz. Medeni Kanun'un 137'inci maddesi var. O madde, 'Gayrimenkul sahipleri komşularını rahatsız edecek şekilde sahibi olduğu gayrimenkulü kullanamaz' diyor. Biz hukuk devletinde yaşıyoruz. Hukuk da diyor ki; 'Önce bu hukuka idareciler bağlı kalacak, sonra vatandaş ona uyacak.' Biz idarenin hukuka uymasını talep ediyoruz, biz hukukun uygulanmasını istiyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr