ANKA'da yer alan habere göre, CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, Almanya Frankfurt Havaalanı’nda, alıkonularak polis merkezine götürüldü. Dudu, olaya ilişkin, “Diplomatik pasaportuma rağmen yapılan muamele açıkça siyasidir. Bu yapılan hareketin ardında bazı siyasi oyunlar olduğunu düşünüyorum. Dışişleri Bakanlığı’nı bu konuda tepki vermeye çağırıyorum” değerlendirmesinde bulundu.


Defne Kültür Derneğinin davetlisi olarak Mannheim’de yapılacak Gadir-i Hum Bayramı ve Kardeşlik Konferansı’na katılmak üzere Almanya’ya giden TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi CHP’li Dudu, Frankfurt Havaalanı’nda diplomatik pasaportunu göstermesine karşın sorguya çekildi.
Havaalanındaki pasaport kontrolünde, “Nereye gidiyorsun? Hangi toplantıya katılacaksın? Bu toplantıyı kim düzenledi? Konusu ne? İçeriği ne? Kimler katılıyor” gibi sorulara maruz kalan CHP’li Dudu, verdiği cevaplara rağmen Polis merkezine götürüldü.

Polis merkezinde elektronik dönüş biletini gösterdikten sonra serbest bırakılan CHP’li Dudu, yaptığı açıklamada Türkiye’de Alman politikacılara böyle muamelede bulunulmadığını belirterek, “Diplomatik pasaportuma rağmen yapılan muamele açıkça siyasidir. Bu yapılan hareketin ardında bazı siyasi oyunlar olduğunu düşünüyorum. Dışişleri Bakanlığı’nı bu konuda tepki vermeye çağırıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr