CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Cumhurbaşkanı Erdoğan maalesef ki Türkiye'nin Cumhurbaşkanı gibi davranmıyor. Bir siyasi partinin genel başkanından öte, bir siyasi partinin militanı gibi davranıyor. O konuştuğu sürece Türkiye geriliyor" dedi.

CHP Tunceli eski Milletvekili Kamer Genç'in cenaze törenine katılmak üzere kente gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gazetecilerin gündeme ilişkin sorunlarını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kayseri'de katıldığı toplantıda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu muhatap almayacağına dair yaptığı açıklamalara yanıt veren CHP'li Özel, şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan maalesef ki Türkiye'nin Cumhurbaşkanı gibi davranmıyor. Bir siyasi partinin genel başkanından öte, bir siyasi partinin militanı gibi davranıyor. O konuştuğu sürece Türkiye geriliyor, o konuştuğu sürece insanların birbirine olan nefreti artmaya başlıyor. Cumhurbaşkanı'nın Türkiye için yapacağı en büyük iyilik anayasal sınırlara çekilerek kimseyle konuşmadan kimseyi muhatap almadan ve eğer Türkiye'ye bir hayır dokundurmak, ya da iyilik yapmak istiyorsa kaçak sarayda otursun, kimseye dokunmasın, başka bir şey istemiyoruz."

'TÜRKİYE'NİN BARIŞI İÇİN ADRES TBMM'DİR'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise artan terör olaylarına değinerek, çözümün adresinin TBMM olduğunu söyledi. Ağbaba, "Biz Türkiye'de bu dönemin yani barışın hendeğe kurban edilmemesini istiyoruz. Maalesef bölgeye yaşanan olaylar nedeniyle büyük insan hakları ihlalleri yaşanıyor. 3 aylık bebekler, çocuklar öldürülüyor. Ama maalesef bir taraftan da hendek siyasetiyle gelinen aşama yok edildi. Biz CHP olarak hem hendek siyasetine karşıyız, hem de silah sıkılmasına karşıyız. 30 yıldır silahlar sıkılıyor insanlar ölüyor ve sorun çözülmüyor. Bunu herkes görüyor ve biliyor. Biz bölgeye ve Türkiye'ye barışın gelmesi için bu sorunun TBMM'de çözülmesi gerektiğini ve bizim gösterdiğimiz adres Türkiye'ye barış getirecek adrestir barışın yeri TBMM'dir" diye konuştu.


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr