CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’na yönelik açılan 6 davayı takip etmek amacıyla Kayseri’ye gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Özel’e toplantıda CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İl Başkanı Feyzullah Keskin, 23 ve 24’üncü dönem Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile ona açılan davalarda avukatlığını yapan Yargıçlar ve Savcılar (YARSAV) Birliği eski Başkanı Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu da eşlik etti.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP’li milletvekillerinin tarihe ışık tutacak bir davaları izlemek için Kayseri’de olduklarını söyledi. Keskin’in ardından konuşan Kulkuloğlu’nun avukatı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Türkiye’de hukuki açıdan dünyada eşine rastlanılmayan gelişmelerin olduğunu belirtti.

CHP'nin ana muhalefet görevini kullanırken, bunu bir hak olarak yerine getirirken kendisine Anayasa’nın sağladığı hakların, etki altındaki bir yargı organı önünde adeta sorgulandığını ifade eden Eminağaoğlu, şunları söyledi:

"İktidar hiçbir biçimde kendi sesinin dışında başka bir ses duymak istemiyor. Bağımlı bir yargı ortaya çıktığı ve bağımsız bir yargı söz konusu olmadığı için bu konuda davalar açılıyor. Bitmeyen bu davalar nedeniyle de Meclis’teki yasama çalışmalarına da adeta göz dağı verilmek isteniyor. Hukuk, Anayasa dışında bir tavır sergileniyor. Tarafsız olması gereken bir cumhurbaşkanı ile yan yana olup ana muhalefet partisi hakkında suç duyurusu bulunabilme adımını dahi atmıştır. Bunun ne Türkiye hukuk tarihinde ne siyasi tarihinde ne de dünya hukuk tarihinde bir örneği yoktur."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu’na açılan davaların tüm eski ve mevcut vekillere gözdağı verme amacı taşıdığını savundu. Özel, iktidar partisi mensuplarının bugünkü güçlerine güvenmemesi çağrısı yaparken, "CHP’nin aktif, geçmiş dönem milletvekilleri, ilçe başkanları, henüz partiye kaydolmuş yeni üyesi sahipsiz değildir. Bu baskıları fırsat bilip karşısındakilere haksız, hukuksuz şekilde siyaseten gücünün yetiremediğine bir başka şekilde üstüne gidenler şunu bilsinler, alınlarını karışlarız bu kadar net söylüyorum" diye konuştu.

Özel, basın toplantısıda HDP Milletvekillerinin tutuklanmalarıyla ilgili olarak yöneltilen soruya şu yanıtı verdi:

"HDP’yi savunmak HDP’lilerin işidir. Biz cumhuriyeti ve özgürlükleri savunuyoruz. Net söyleyelim, seçilmişlerin seçimle gitmesi esastır ama bu seçilmişlere suç işleme hakkı vermez. Bu seçilmişler suç işlediyse onlara yargı mercileri tarafından yapılan çağrılara uymama ve meydan okuma hakkı vermez. HDP milletvekillerinin bu açıklamalarından sonra zorla götürmeyi, bir gece yarısı operasyonuna, terör operasyonuna dönüştürmeyi eleştiriyoruz. Onu fırsata çevirerek algı yaratmaya çalışan hükümete bunu söylemek lazım."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr