CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, partisinin il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özcan, FETÖ ile mücadele konusunda AKP'nin yetersiz kaldığını söyleyerek şöyle dedi:

"Bunlar bir terör örgütü ile önce mücadele ediyor gibi görünüp sonra masaya oturuyorlar, sonra yeniden araları bozuluyor. FETÖ ile de böyle bir ilişkileri var gibi geliyor bana. Mesela Cumhuriyet Gazetesi, muhalif yazarlar. Şimdi bu FETÖ, hain darbe girişimini gerçekleştirseydi Cumhuriyet gazetesini kapatacak, muhalif yazarları alacaktı. Şimdi AKP de aynısını yapıyor. Ortak düşmanlarını AKP sivil darbe ile derdest ediyor. Bu artık FETÖ ile mücadeleden çıktı. AKP'nin ve FETÖ'nün muhalifleri ile mücadeleye döndü. Cumhuriyet Gazetesi ile FETÖ arasında bir illiyet bağı kurabilmek akla ziyan bir durumdur. FETÖ ile mücadeleyi bıraktılar, FETÖ'nün mağdur ettiği insanları FETÖ'cü diye içeriye almaya başladılar. FETÖ'nün mağdur ettiği ama hükümete muhalif olan herkesle mücadele etmeye başladılar."

"BİZ BU KONUDA TEPKİ KOYMAKTA GEÇ KALDIK"

Özcan, AKP'nin FETÖ mücadelesinde yetersiz olması noktasında CHP'nin sessiz kaldığını belirterek, "Bir ses yükseliyor. 'Tamam bunlar bunu yapıyor da, siz ne yapıyorsunuz?' diyorlar bizim için. Evet biz CHP olarak bu konuları yüksek sesle söyleme noktasında geç kaldık. Parti Meclisi'mizin bir bildirisi vardı. Bana göre son derece geç kalmış bir bildiriydi ve geç kalmıştı. Bizim bunu 16 Temmuz'da söylememiz gerekiyordu. Çıktılar 'Allah bizi affetsin' dediler. Şimdi de kendilerine muhalif siyasi hareket yürütenleri ve CHP'lileri suçlamaya başladılar. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Biz bu konuda tepki koymakta geç kaldık" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, HDP'lilerin tutuklanmasıyla ilgili olarak 'Seçimle gelen seçimle gider' sözünü de eleştiren Tanju Özcan, 'Seçimle geldim diyerek her şeyi yapma hakkında sahip değilsiniz' dedi. Özcan, şöyle konuştu:

"Ben bu sözü kabul etmiyorum. Seçimle gelen seçimle gitmeli. Bu hepimizin temennisidir. Ama seçimle gelen suç işleme hakkına sahip değildir. Seçimle gelen bir milletvekili Türkiye Cumhuriyeti yasalarını ihlal etme hakkına sahip değildir. 'Seçimle geldim' diyerek her şeyi yapamazsınız. Seçimle gelen seçimle gitmeli ama seçimle gelen de suç işlememelidir. Suç işlerse seçim döneminin sonu gelmeden de Türkiye Cumhuriyeti yargısına hesap verebilmeli."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr