Meclis Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda CHP’li milletvekilleri Cumhuriyet’i gündeme getirdi. CHP’li vekiller, Komisyona bilgi veren Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenoğlu’na “Halk Bankası tarafından Cumhuriyet’e reklam verilip verilmediğini” sordu.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer şunları kaydetti: “Sizlerin reklam giderleri var, televizyon ve benzer kuruluşlara veriyorsunuz. 2013’le 2014’te bugün artık ‘terör örgütü’ nitelemesine tabi olan yayın organlarına, kuruluşlara verdiğiniz reklam ve ilanlar var mı, ne kadar kaynak aktardınız? Bir de burada gördüğüm kadarıyla bu dağılımda kimlere, hangi yayın kuruluşlarına bu ilan, reklam aktarımı yapılıyor? Örneğin, Sözcü, Cumhuriyet buradan herhangi bir pay alıyor mu? Böyle bir değerlendirmede yayının satış rakamı mı dikkate alınıyor yoksa belli tercihlerle kamuoyunda okunmayan, adı bilinmeyen yerlere kaynak mı aktarılıyor?” Gürer’in ardı arkasına yönelttiği bu sorulara Genel Müdür Taşkesenoğlu ise “yazılı yanıt vermek istediğini” söylemekle yetindi.

Tablet kavgası

Toplantıda, Devlet Hava Meydanları İşletmesi yöneticilerinin komisyon üyesi milletvekillerine verdiği 1300 TL değerindeki “tablet bilgisayar” tartışması yaşandı. CHP’li üyeler, “böyle bir hediye verilmesinin etik değerleri çiğnemek anlamına geldiğini” belirterek, masalarının üzerine bilgisayarları bıraktılar. AKP’lilerin, muhalefeti “şov” yapmakla suçlaması ise komisyonda tansiyonu yükseltti. DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak ise “yanlış anlaşıldıkları” savunmasını yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr