CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, “Geçmişte de birçok kez hedef gösteren, yargıya müdahalesi söz konusu olan bir insan bunları söylüyorsa, bu aslında ‘Çağırın bunları, haklarında işlem yapın’ demektir” yorumunda bulundu.

Sputnik'in haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 'casusluk' iddiasıyla 25 yıl hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasının ardından başlatılan Adalet Yürüyüşü’nün üçüncü gününde kamp alanına varılmasının ardından T24’e konuşan Cihaner, "Sırf bu açıklama bile gerçekten Türkiye’de acil bir adalet arayışına, adaletin yeniden tesis edilmesine ihtiyaç olduğunu gösteriyor" dedi.

'BUNU SIRADAN BİR KİŞİ SÖYLEMİYOR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce de ‘çok sayıda kişi ve kurumu hedef gösterdiğini ve yargıya müdahalede bulunduğunu’ ifade eden Cihaner, "Eğer icra ve fiili olarak yasama gücünün başındaki insan, ‘Yargı bir gün sizi de çağırır, şaşırmayın’ demişse bu aslında yargıya ‘Çağırın bunları, haklarında işlem yapın’ denmesi anlamına gelir. Çünkü bunu sıradan bir kişi söylemiyor, geçmiş vukuatlarını biliyoruz” diye konuştu.

'ERDOĞAN'IN HAKİMLERİ HEDEF ALIP YÖNLENDİRDİĞİ YÜZLERCE ÖRNEK VAR'


Cihaner, şöyle devam etti: “Bu yapılan işlemin Anayasa’nın 138. Maddesi’yle ilişkilendirilmesi aklın alacağı şey değil. Bizzat Erdoğan’ın hakimleri doğrudan doğruya hedef aldığı, mahkeme kararlarını doğrudan doğruya hedef alıp yönlendirdiği, tanımıyorum dediği onlarca, yüzlerce örnek var. Böyle bir açıklamayı yapmak için insanın ya sıfır hafızalı olması lazım ya da doğrudan doğruya yargıya şu anda talimat veriyor olması lazım. İkincisi olduğu anlaşılıyor.”
Erdoğan: Elinde adalet pankartıyla dolaşmakla adalet gelmez

CHP’nin girişimiyle başlatılan Adalet Yürüyüşü’yle ilgili olarak iki gün önce, "Hukukta, yasalarla ilgili birçok alanda adım atmak isteyenler, Anayasa'nın 138. maddesini hiçbir zaman unutmasınlar” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada da şunları söylemişti: “Elinde adalet pankartıyla dolaşmakla adalet gelmez. Halkı sokaklara çağırmak kimsenin yararına değildir. Yollar yürümekle aşınmaz. Eğer bu yolla hukuk elde edeceklerini sanıyorlarsa bu da mümkün değildir. Adaleti aramanın yeri parlamentodur. Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın.”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr