CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek TBMM'de, Astsubay Meslek Yüksekokullarının kapatılmasıyla mağdur olan astsubay adaylarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Dursun Çiçek, kumpas davalarının mağdurlarının cemaatçi olmadığının kesin olduğunu belirterek, "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız danışman arıyorlar. Askeri konularda tecrübeli, bilgili danışmanlara ihtiyaçları var. En güvenilir danışmanlar bu davaların içinden çıktı, en doğruları söyleyecek kişiler de bunlardır. Ben onlara bir öneri getirmek istiyorum. Danışmanları bu kumpas davalarının sanıkları arasından seçsinler, kumpas davalarında mağdur olanları suçlayan, onları karalamaya çalışanlar arasından değil" diye konuştu.

"ZAFİYET GİDERİLİP, YENİ PİLOTLAR KUVVETE KATILDIKTAN SONRA SİVİL HAYATA DÖNERLER"

Dursun Çiçek, değişik nedenlerle hava kuvvetlerinden ayrılmış pilotların tekrar göreve çağrılmasına ilişkin şöyle konuştu: "Bu vatan görevidir. Ülkenin güvenliği için önemlidir. Her ne sebeple olursa olsun ayrılmış pilot kardeşlerimizi, silah arkadaşlarımızı, öyle ufak tefek hesaplar yapma yerine göreve çağırıyoruz. Bu çağrıya kulak versinler. Hava Kuvvetlerine katılsınlar. Bu zafiyet giderilip, yeni pilotlar kuvvete katıldıktan sonra tekrar sivil hayata dönerler. Personel çok önemlidir. Tayin, terfi, sicil atamayı hem milli savunma yapmak istiyor hem Genelkurmay haklı olarak bu göreve devam etmek istiyor. İlçelerde, illerde, garnizonlarda, iktidar partisinin ilçe, il başkanlıkları önünde, tayin, torpil, terfi için askerleri bu millet görmek istemiyorsa, bunun yine özerk, milli bir kurum olan silahlı kuvvetlere verilmesi lazım. Personel teminini Milli Savunma Bakanlığı yapabilir ama sicil, terfi, tayin işlemlerini yine Genelkurmay Başkanlığının yapması lazım. Yeni kanunda bu konuların düzenlenmesini özellikle talep ediyoruz."

"TERÖRİSTLERCE BİZİM HAKKIMIZ ÇİĞNENMİŞ OLDU"

Astsubay Meslek Yüksekokulu'ndan mezun olan ancak okulun kapatılmasıyla mağdur olduğunu bildiren 24 yaşındaki Burak Tez, "2014 yılında YGS puanı ile okula girdik. Biz hakkımızı bir ön lisans üniversitesi diploması olarak istemiyoruz, rütbelerimizi istiyoruz. Mesleğimize dönmek istiyoruz. Astsubay öğrenciler olarak, vatana ve millete hizmet etmek için, gerektiğinde şehit olmak için bu mesleğe başvurduk. Terör örgütü FETÖ'nün yaptığı darbe girişimi sonrasında, devletimizi bölmek isteyen teröristlerce bizim hakkımız çiğnenmiş oldu" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr