CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Selina Doğan, CHP PM üyesi Tuğba Ütebay, istanbul İl Başkan Yardımcısı İsmail Polat, Beyoğlu İlçe Başkanı Bekir Özcan ile ilçe yöneticileri ve muhtarların olduğu bir heyet, Beyoğlu Kamer Hatun Mahallesi Muhtarı Hatice Bender’i tutuklu bulunduğu Bakırköy Cezaevi'nde ziyaret etti.

Ziyaret sonrası konuşan Sezgin Tanrıkulu, Hatice Bender’in AKP yanlısı çevrelerce tehdit edildiğini ancak tehdit edenlere karşı herhangi bir soruşturmanın olmadığını belirterek, “Muhtarın hızla tutuklanmasının sebebi, saraydaki muhtarlar toplantısını reddetmesi ve hayır kampanyası yürütmesidir. Yoksa sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanması imkansıza yakın. Bu ceza 1 yıldır ve ertelenmesi mümkündür. Kaçma şüphesi olmayan bu muhtarın tutklanması bütün muhtarlara bir mesaj verme gayretidir” dedi.

Tutuklu muhtar Bender, heyet aracılığıyla şu mesajını paylaştı; “ Ben laik ve cumhuriyetçi görüşe sahip birisiyim. Görüşlerimi bu çerçevede her zaman ortaya koymaya çalışırım. Ancak Beyoğlu’nda bu görüşlerime tahammülsüzlük beni cezaevine gönderdi ancak ben görüşlerimden vazgeçmeyeceğim.”

Bitlis’te 19 muhtar açığa alındı

Sezgin Tanrıkulu Bitlis’in Hizan ilçesinde de 19 muhtarın açığa alındığını açıkladı. Bunun referanduma yönelik bir baskı alduğunu kaydeden Tanrıkulu, “Kendilerine yakın görmedikleri muhtarları görevden uzaklaştırıp, oyları güvence altına almak için çalışıyorlar. 19 muhtarın görevden uzaklaştırılması başka bir nedenle açıklanamaz. Seçimlerde köylerde muhtarlar en etkin kişilerdir” diye konuştu. Bu gibi örneklerin başka illerde de olabileceğini belirten Tanrıkulu, “Bu şekilde bir gözdağı veriyorlar. Refarandum kampanyasında baskıyla yıldırmayla evet oyları topmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr