CHP'li Veli Ağbaba, Özgür Özel, Nurettin Demir'in ortak açıklamasında, timsah gözyaşları dökmekle suçladıkları Necdet Özel'in, Genelkurmay Başkanlığı görevini hiç yapmamış kabul edilmesi, eski Genelkurmay Başkanı unvanını kullanamaması, tüm sosyal ve maddi haklarından mahrum bırakılması, askeri tesis, gazino ile dinlenme tesislerine girişinin yasaklanması için kanun teklifi vereceklerini söyledi. Ağbaba, 'hepimiz özür dilemeliyiz' diyen Özel'in açıklamalarına tepki göstererek "'çok iyi gizlenmişler' diyerek adeta timsah gözyaşları döken Necdet Özel, vatandaşın aklıyla alay etmektedir. Hala daha içinde bulunduğu duruma rağmen gizlenmeye çalışan biri varsa o da 'FETÖ örgütü iyi gizlenmiş' diyen Necdet Özel'den başkası değildir" dedi.

Balyoz, Ergenekon, askeri casusluk gibi davaların görüldüğü dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel, FETÖ üyelerinin kadrolaşmasını görmemekle suçlandı. Darbe girişiminden sonra ismi sık sık gündeme gelen Necdet Özel ise, Hürriyet Gazetesi'nden Fikret Bila'ya yaptığı açıklamasında, “Millet hepimizi affetsin. Asker - sivil sorumluluk makamındaki herkes milletten özür dilemeli. Yüreğim yanıyor, ömrüm oldukça da yanacak, ben artık böyle bir yürekle yaşayacağım. Ergenekon ve Balyoz'dan mağdur olan arkadaşlarım için üzüntüm çok büyük, vicdanımda bir sızı olarak kaldı. Birçoğu komutanlık görevini üstlenecek tecrübe ve donanıma sahipti. Benim için en önemli şey vicdan artı hukuktur. Hukuku izledik ama vicdanım sızlıyor" dedi.

CHP AÇIKLAMA YAPTI

Necdet Özel'in bu açıklamasından sonra CHP Muğla Milletvetili Nurettin Demir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den yazılı açıklama geldi. Ortak yapılan açıklamada, CHP Cezaevleri İnceleme ve İzleme Komisyonu üyeleri olarak Balyoz Davası'nda verilen hükümler kesinleştikten sonra, dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Ekim 2011 tarihinde Hasdal ve Hadımköy Cezaevlerinde tutuklu bulunan komutanlara yönelik 'Davanın tamamen sahte belgelere dayandığını biliyorum. Çözmek için uğraşıyorum. Bu işi kendi yöntemlerimle çözeceğim. Ben boşuna Genelkurmay Başkanı olmadım. Çözemezsem çekip gideceğim' sözlerini ifade ettiğini aktarıp istifa etmesinin istendiği hatırlatıldı. Açıklamada, "Bu açıklamamızın üzerine Necdet Özel 'Bazı marjinal grupların istifa çağrılarına bakmam. Ahmet, Mehmet istedi diye istifa etmem' ifadelerini kullanarak komisyonumuzu marjinal olarak göstermiş ve tüm sorularımızı yanıtsız bırakmıştı. CHP Cezaevi Komisyonu üyelerine dava açmıştı" denildi.

Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanı olduğu döneme ilişkin eleştirilerin de bulunduğu yazılı açıklamanın sonunda şu ifadeler yer aldı:

"Bugün 'hepimiz özür dilemeliyiz' diyen, 'çok iyi gizlenmişler' diyerek adeta timsah gözyaşları döken Necdet Özel, vatandaşın aklıyla alay etmektedir. Hala daha içinde bulunduğu duruma rağmen gizlenmeye çalışan biri varsa o da 'FETÖ örgütü iyi gizlenmiş' diyen Necdet Özel'den başkası değildir. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından, Necdet Özel özür dilemesi gerekenler arasında değil, hesabını vermesi gerekenler, bedel ödemesi gerekenler arasındadır. Eğer birileri bu darbeye zemin oluşturduysa asker olarak en üst düzeyde sorumlusu Necdet Özel'dir. CHP Cezaevi Komisyonu olarak bu süreçte tüm sorumluluğu olanlar da dahil olmak üzere, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in Genelkurmay Başkanlığı görevini hiç yapmamış kabul edilmesi, eski Genelkurmay Başkanı unvanını kullanamaması, bu konuda edindiği tüm sosyal ve maddi haklarından mahrum bırakılması, kendisinin Balyoz mağduru ailelere layık gördüğü üzere askeri tesis, gazino ile dinlenme tesislerine girişinin yasaklanmasına ilişkin kanun teklifimizi önümüzdeki hafta TBMM'de gündeme getireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr