CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği ile ilgili gençlere ve muhtarlara mektup gönderecek. Gençlere gönderilecek mektuplarda gençlerin değişikliğe ilişkin bilgilenmesi amaçlanırken, muhtarlara gönderilecek mektuplarda da muhtarlara ‘hayır’ın Türkiye’nin geleceği için önemi vurgulanacak. Kılıçdaroğlu her iki mektubunda da “Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkalım” mesajı verecek.

CHP MYK, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda yayımlanan son KHK ile meslekten ihraç edilen akademisyenler ve referandum süreci masaya yatırıldı. Edinilen bilgiye göre; Kılıçdaroğlu 10 Şubat günü Parti Meclisi’ni, Yüksek Disiplin Kurulu’nu ve milletvekillerini Genel Merkez’de toplayacak. Saat 11.00’de başlayacak toplantının açılışını Kılıçdaroğlu yapacak. Referandum sürecine ilişkin son değerlendirmelerin ele alınacağı toplantıda, CHP’nin anayasa değişikliğini, onaylanmasının ardından Anayasa Mahkemesi’ne götürüp götürmemesine ilişkin son kararın verilmesi, onayın ardından da kararın kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.

AYM netleşmedi

CHP’de artık “Hukuki yolları sonuna kadar kullanalım” görüşünden çok, “AYM saltanatın emrinde’’ görüşü ağırlık kazanıyor. Kılıçdaroğlu’nun son grup toplantısındaki AYM’ye yönelik eleştirileri de CHP’nin AYM’ye gitmeyeceğinin sinyali olarak değerlendiriliyor.

CHP’ye eski il, ilçe, belediye başkanları ve milletvekillerinden referandum sürecinde görev almak için talep geldiği öğrenildi. Eski CHP’lilerin yanı sıra eski siyasilerin de çalışmak istediği sürecin planı en kısa zamanda yapılacak. Kişiler il ve bölgelerinde veya partinin görevlendirileceği ihtiyaç olan diğer yerlerde çalışmalara katılacak. Öte yandan özellikle muhafazakâr, milliyetçi partilerden de CHP’ye randevu talebi geldiği, CHP’nin isteyenlerle görüşeceği belirtildi.

Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği ile ilgili gençlere ve muhtara mektup gönderecek. Gençlere gönderilecek mektuplarda gençlerin değişiklige ilişkin bilgilendirilmesi amaçlanırken, muhtarlara gönderilecek mektuplarda da muhtarlara ‘hayır’ın Türkiye’nin geleceği için önemi vurgulanacak. Kılıçdaroğlu her iki mektubunda da “Cumhuriyete ve demosrasiye sahip çıkalım’’ mesajı verecek.

Otobüsler yenileniyor

CHP’nin seçim otobüslerinden CHP adı ve rozeti tamamen silinecek. Yerine Türk bayrakları konacak. Ne kurmaylar ne de partililer halkla görüşmelerinde CHP’den söz etmeyecek, rozet takmayacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr