CHP ile AKP arasındaki “önüne yattı” tartışması afiş kavgasına dönüştü. AKP’ye yakın Kadın Platformu, “Kadına dil uzatan seviyesizleri kınıyoruz” yazan afiş asarken CHP Gençlik Kolları ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Kadın mıdır kız mıdır bilemem” sözünü afişe taşıdı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında söylediği “Çocuklara sahip çıkın vakıflara değil. Valisi konuşmuyor, Milli Eğitim Bakanı konuşmuyor. Aile Bakanı birilerinin önüne yatmış durumda o zaten hiç konuşmuyor” sözlerine Ankara’da “Kadın Platformu” tarafından tepki gösterildi.

Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar ve hükümete yakın STK’lar tarafından tepkilerin ardından Ankaralılar bu sabah otobüs duraklarındaki bu afişlerle karşılaştı. Ancak Ankara’da “Kadın Platformu” adı altında herhangi bir STK bulunmaması afişlerin merak konusu olmasına neden oldu.

O afişlerin üzerinde ise iki “K” harfi kırmızıya boyanarak, “Kadına dil uzatan seviyesizleri kınıyoruz” ifadeleri yer aldığı görüldü. Afiş üzerinde herhangi bir iletişim ya da sosyal medya adresinin de olmadığı görülürken afişleri astıran ismin ise Melih Gökçek olduğu iddia edildi.

ERDOĞAN’I KENDİ SÖZLERİYLE ELEŞTİRDİLER

CHP Gençlik Kolları da Kadın Platformu’nun afişlerine karşılık verdi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kadın mıdır kız mıdır bilemem” sözünü afişe taşıyan CHP Gençlik Kolları, Kadın Platformu’nun afişlerine benzer bir tasarım uyguladı.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Emre Yılmaz, Twitter’da afişin fotoğrafını paylaşarak “Gençlik Örgütlerinden mesaj var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde Konya mitinginde, Hopa'daki olayları protesto etmek için tank üzerine çıkan ve polis müdahalesi sonucu kalçası kırılan Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu üyesi Dilşat Aktaş'ı "O kadın, kız mıdır kadın mıdır? Bilemem" sözleriyle hedef almıştı. Erdoğan’ın bu sözleri tepkilere neden olmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr