Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ndeki patlamanın ardından bölgeye giden CHP Heyeti’nin izlenimlerini içeren raporda, valilik ve emniyet müdürlüğü yetkililerinin, patlama ile ilgili olarak, “darbe girişimi sonrası doğduğu düşünülen güvenlik boşluğunun yarattığı “fırsatın” değerlendirilmeye çalışıldığı, önceden istihbarat alınamadığı, bu nedenle önlem de alınamadığı, eylemi gerçekleştiren kişinin kimliğinin belirlenemediğini ifade ettikleri” aktarıldı. 

Önceki gün Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nde bomba yüklü aracın patlatılması sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla bölgeye giden CHP Heyeti izlenimlerini raporlaştırdı. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın başkanlığında bölgede temaslarda bulunan CHP heyetinin Elazığ Raporu’nda dikkat çeken başlıklar şöyle:

Ziyaret Başbakan ile birlikte: Patlama günü Malatya’da olan Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, ivedilikle Elazığ’a hareket etmiş, Başbakan ve Bakanlarla birlikte ziyaretlerde bulunmuştur. Ardından CHP heyeti olarak Emniyet Müdürlüğü ve Valilik ziyaret edilerek görüşmeler gerçekleştirilmiş, hastanelerde yaralıların durumu ile ilgili bilgi alınmıştır.
Gözlerini kaybettiler: Binanın 3. ve 4. katlarında bulunan Bilgi İşlem Dairesi’nden gözlerini kaybeden vatandaşlarımızın olduğu ve bu katlardaki insanların ciddi şekilde yaralandıkları ifade edilmiştir. Yetkililer, saldırının şiddeti göz önüne alındığında şehit ve yaralı sayısının artmamış olmasının teselli yarattığını belirtmişlerdir.

İstihbarat yok, önlem alınamadı: Emniyet Müdürlüğü’nden Valiliğe geçen heyet, Vali ve Emniyet Müdürü ile görüşerek bilgi almış, geçmiş olsun dilekleri iletilmiştir. Yetkililer, bugüne kadar Elazığ merkezinde hiç böyle bir terör eylemi yaşanmadığı, darbe girişimi sonrası doğduğu düşünülen güvenlik boşluğunun yarattığı “fırsatın” değerlendirilmeye çalışıldığı, önceden istihbarat alınamadığı, bu nedenle önlem de alınamadığı, eylemi gerçekleştiren kişinin kimliğinin belirlenemediğini ifade etmişlerdir.

Amaç kargaşa: 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından oluşan boşluğu değerlendirmek isteyen terör örgütü PKK’nın bu büyüklükte bir saldırıyı, bugüne kadar il merkezinde hiç terör eylemi gerçekleşmemiş Elazığ’da düzenlemesi yeni bir kargaşa yaratmaya yöneliktir. Bomba yüklü bir aracın Elazığ merkezine girerek Emniyet Müdürlüğü önünde patlatılması, büyük bir istihbarat zafiyeti olduğu gerçeğini de ortaya koymuştur. Bu zafiyetin mutlaka araştırılması ve terörle etkin mücadele için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.

Mitinge CHP katılımı: Hastaneden CHP İl Başkanlığına geçilerek burada parti yöneticileri ile görüşmeler gerçekleştirilmiş, düzenlenecek Teröre Karşı Birlik Mitingi’ne yoğun katılım sağlanması konusu görüşülmüştür.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr