Karaman'daki cinsel istismar iddialarıyla ilgili değerlendirme yapan CHP Manisa Kadın Kolları Başkanı Zühre Karabulut, Ensar Vakfı ve AK Parti hükümetini eleştirdi.

Karabulut, "Mevcut iktidar, eğitim sistemimizi dejenere ederken, çocuklarımızı denetimsiz Kur'an kurslarına, eğitimcilikle ilgisi olmayan bir grubun eline teslim etmiştir. Bu üzücü olay çocuk istismarının toplumumuzda ne denli ciddi ve kapalı kalmış bir konu olduğunu bir kez daha göstermiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 'Bir defa böyle bir olay yaşanması Ensar Vakfı'nın kötülenmesi için gerekçe olamaz' diyerek çocuklarımıza yaşatılan acıyı daha da derinleştirmiştir. Bakanın Ensar Vakfı'ndaki çocuklara taciz iddiaları ile ilgili yaptığı vahim açıklaması yaşanan acıları ve mevcut hukuksuzlukları görmezden gelip hafife almaktadır. Oysa hiç kimse ve hiçbir kurum, bir çocuğun tırnağından daha kıymetli değildir" diye konuştu.

Bakan Ramazanoğlu'nu istifaya davet eden Karabulut, taciz ve tecavüze uğramış çocuklara sahip çıkılamadığını öne sürerek, "Çocuklara sahip çıkılamaması asla kabul edilemez. Biz CHP olarak çocuklarımızın korunması, çocuk haklarının savunulması için devleti ve tüm kamu kurum kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini göreve çağırıyoruz. Benzeri olayların yaşanmaması için biran önce önlemler alınmalıdır" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr