CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi kararına ilişkin ifadeleriyle ilgili olarak, "Bu davranış, tümüyle bir anayasa ihlalidir. Ayrıca bu açıklamalarla Cumhurbaşkanı, kendi hukuki varlığını da yok etmekte ve cumhurbaşkanı kimliğinden uzaklaşmaktadır" ifadesini kullandı. Emine Erdoğan'ın, "Türkiye'nin 90 yıllık enkazını kaldırdık" sözlerine ilişkin değerlendirmede de bulunan Sarıhan, "Osmanlı'dan enkaz teslim alan, Cumhuriyet'in kurucularıdır. O enkaza el koymak isteyen emperyalist istilacıları, Anadolu'dan kovarak uygar bir ulusun temellerini atan Mustafa Kemal ve arkadaşları, kadın erkek hepimiz için başı dik bir yaşamı inşa ettiler" diye konuştu.

8 MART TATİL OLSUN

Kadınlar olarak bütün Cumhuriyet kazanımlarını korumaya, insanlığın bütün kazanımlarına da sahip çıkmaya ve onları daha da ileri taşımaya devam edeceklerini belirten Sarıhan, şunları kaydetti: "8 Mart'ın arifesindeyiz. Yarından başlayarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri başlayacak. Bugün çok çeşitli toplumsal kesimlerin, kadın örgütlerinin, işçi sendikalarının ve sivil inisiyatiflerin ısrarla dile getirdikleri '8 Mart resmi tatil olsun' talebini yasa önerisi olarak sunuyoruz. CHP'li tüm kadın milletvekillerimizin ortak imzasını taşıyan bu önerinin diğer partilerin kadın vekillerince de destekleneceği inancındayız."

Sarıhan, "Kadınların özgür ve eşit olmadığı, yaşamın örgütlenmesi ve sürdürülmesine eksiksiz katılımının sağlanmadığı bir toplumun demokratikleşme olasılığının bulunmadığını hep birlikte biliyoruz. Bu bilinçle kadınların mücadelesini selamlıyor, Meclis'i sorumluluğa davet ediyoruz" görüşünü dile getirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr