CHP İstanbul İl Başkanlığı Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu, Yassıada’nın imara açılmasını protesto etmek amacıyla dün adaya giderek basın açıklaması yaptı. Açıklamada önce bir grup polis vapura yaklaşarak adaya girmenin yasak olduğunu belirtti. Milletvekillerinin araya girmesi sonucunda adaya girilmesine izin verildi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, adanın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na peşkeş çekildiğini öne sürdü. Canpolat, “Hisarcıklıoğlu bizden, 12 buçuk milyon insandan özür dilemelidir. İstanbul’ u onlara yağmalatmayacağız” dedi.

Çevre ve Doğa Hakları Komisyonu Başkanı Şeyma Dumrul adada alan açmak için dinamit kullanılarak tarihi eserlere zarar verildiğini kaydetti. Dumrul 4. yüzyıldan kalma kilisenin de en ufak bir fırtınada yıkılabileceğini belirterek, “Adnan Menderes’in yargılandığı spor salonunda çoğu yeri tahrip olmuş hatta bir kısmı yıkılmış. İnşaat sırasında lahitler çıkmış onlar kayıp” dedi. Komisyon üyesi Zafer Murat Çetintaş da adadaki mezarlıkların patlatılarak yok edildiğini belirterek “Kum olmayan, plaj olmayan yerde turistin ne işi var. Burada yapmak istedikleri tek şey kumar oynatmaktır. Bu planlanmıştır. Kıbrıs’taki kumar turizmini tekrar buraya getirme çabasıdır” diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr