Antalya’da FETÖ soruşturması kapsamında 26 avukat için gözaltı kararı verilirken, gözaltına alınanlar arasında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) genel başkan yardımcısı Münip Ermiş, barış için akademisyenler bildirisine imza atan akademisyenler, kırmızı fularlı kız olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil’in de davalarına bakan Hakan Evcin, Antalya Barosu Yönetim Kurulu üyesi Lider Tanrıkulu ve Sedat Alp da bulunuyor. Bürosu aranırken Cumhuriyet’e konuşan ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, “FETÖ veya diğer başka terör örgütleriyle ilgili bir ilişkimizin olmadığı gayet açıktır. Muhalif olduğumuz için susturulmak istendiğimizi düşünüyorum” dedi.

'GEZİ AVUKATIDIR’

ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Ermiş, darbe girişiminin ardından tutuklanan, Ergenekon davasının da savcısı olan Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal hakkında Gezi direnişi sırasında Antalya’da gözaltına alınan Nusret Gürgöz, Evrim Çelik ve Özge Kurşun’un avukat meslektaşlarıyla görüşmesine engel olunması için talimat verdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Şanal hakkında açılan soruşturmada, HSYK 3. Dairesi ret kararı vermiş avukatlar HSYK Genel Kurulu’na itiraz etmişti.

POLİS TARTAKLAMIŞTI

Ankara’da geçen yıl 10 Ekim’de 103 kişinin yaşamını yitirdiği IŞİD’in canlı bomba saldırısını protesto için Alanya’da geçen yıl 14 Ekim’de adliye önünde basın açıklaması yapmak isteyen aralarında ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş’in de bulunduğu ÇHD üyesi avukatlara polis biber gazı sıkmış ve kalkanlarıyla tartaklamıştı. Ermiş ve avukatlar suç duyurusurda bulunmuştu.

'SİVİL DARBE' VURGUSU

ÇHD’den yapılan açıklamada da Ermiş’in derhal serbest bırakılması istenenerek, “Münip Ermiş; Gezi’nin avukatıdır, derelerine HES kurulmasın diye mücadele eden halkın avukatıdır, hak ihlallerine karşı mücadelenin avukatıdır. AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı muhalif kesimlere yönelik, toplumsal alanın tüm muhalif kesimlerine baskıyı derinleştirerek, bir sivil darbenin taşlarını döşemektedir” denildi

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr