Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nden 2013 yılında savcılık kararı ile tahliye edildikten sonra Nisan 2016’da “örgüt propagandası yapmak” ve “örgüt üyesi olmak” iddiası ile aldığı 12 yıllık cezası Yargıtay’da onanınca bu kez Silivri 2 No’lu L Tipi Cezaevi’ne konulan mide kanseri hasta tutuklu Kemal Avcı’nın durumu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a iletildi.

Hasta tutuklu Avcı’nın durumunu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Barış Yarkadaş bir mektup ile Bakan Bozdağ’a iletti. Yarkadaş gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kemal Avcı'nın durumunu ailesi bana iletti. Raporlarını incelettim ve durumu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a resmi yazıyla ilettim" dedi. Yarkadaş, Avcı'nın raporların Bekir Bozdağ'a gönderdiğini de söyledi.

Kemal Avcı'nın tedavisinin yapılmadığını da söyleyen Yarkadaş, "Cezaevinde bir kişi daha ölmesin istiyoruz. Adalet Bakanı Bozdağ da umarım soruna el atar" ifadesini kullandı.

Yarkadaş, Avcı’nın durumunun TBMM İnsan Hakları Komisyonu gündemine de getirileceğini söyledi.

Darp edildi iddiası

Silivri Cezaevi’nde olan hasta tutuklu Kemal Avcı’nın gardiyanların saldırısına uğradığı da iddia edilmişti.

Kardeş Hüseyin Avcı, dün Evrensel’e yaptığı açıklamada, hastalığı sebebiyle rapor alması için Adli Tıp Kurumuna götürülmek üzere hücresinden çıkarılan Avcı’nın, baş gardiyanın da aralarında olduğu 5 gardiyan tarafından darp edildiğini söylemişti.

Kemal Avcı kimdir?

Kandıra F Tipi Cezaevinde kalırken 2011 yılında kansere yakalanan Avcı, buradan tahliye edildikten sonra tedavi için gittiği Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünden 2012’de yeniden gözaltına alınarak Tekirdağ F Tipi Cezaevine konuldu.

Hastalığı burada ilerleyen ve midesinin 4’te 3’ü alınan Avcı, Edirne’de 20 gün hastanede kaldıktan sonra cezaevine yeniden yollandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr