Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, geceyi baba ocağı Kayseri’de geçirdi. 21 yıllık belediye başkanlığı döneminden sonra 2'nci kez ilk sıradan Kayseri’den milletvekili seçilen, 65'inci Hükümette bakan olarak görev almadan önce AKP Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel başkanlığı yapan Özhaseki için, partili gençler sürpriz yaptı. AKP Kayseri il merkezini bakan olarak ziyaret eden Mehmet Özhaseki, il başkanı Cahit Özden’in kendisine verdiği anı defterini "Bu deftere daha önce belediye başkanı, sonra milletvekili olarak yazı yazmıştım. Kısmette bakan olarak da yazmak
varmış’’ diyerek imzaladı.

"BEN BU KENTİN ÇOCUĞUYUM"

Mehmet Özhaseki,’’ 2014 seçimleriyle birlikte belediye başkanlığı sürem bitmeden milletvekili olup, Ankara’ya yelken açtım. Genel başkanlık görevinde bulunurken, son kabine açıklandığında ortaya bölge bir tablo çıktı ve bakan oldum. Rabbim beni mahcup etmesin. Bakanlık süreci elbette bir gün bitecek. Bu görevler gelip geçici. Görevim bittiğinde iyi anılarla aranıza, memleketime dönmek isterim. Ben, aranızdan biriyim. İthal aday değilim. Çocukluğum, gençliğim burada geçti. Arkadaşlarım, dostlarım, yakınlarım burada. Çokça hatıralarım var, Kayseri’de. Bu kente her gelişimde elbette heybem dolu geleceğim. Esnaflıktan ve belediyecilikten kalma alışkanlığım nedeniyle güne erken başlar, gece evime geç dönerim’’ dedi.

"RAMAZAN İLK GÜNÜ GÜNEYDOGU’DA EYLEM PLANIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ"

Güneydogu’da yakılan ve yıkılan evler, dükkanlar ve tarihi eserler konusunda hazırladıkları eylem planını ramazanın birinci ve ikinci günü Diyarbakır ve 11 ilçede açıklayacaklarını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, partililerle yaptığı, gece geç saatlere kadar süren sohbette şunları dile getirdi:

"Güvenlik güçlerimizin bölgeyi teröristlerden arındırma operasyonlara sona yaklaştı. Güvenlik güçlerimiz isteselerdi,oralarda olayı bir günde çözerlerdi. Ancak, hastaları, çocukları ve sivil halkı korumak, onlara zarar gelmesin diye, nakış işler gibi sabırla, canları, kanları pahasına operasyon yaptılar. Şeytan duyduğunda parmağını ısıracak bu şer teröristler, tuzaklar kurdular. Onlara TBMM’de hak , barış, insan hakları, bölgenin refahı diye yola düşen milletvekilleri destek verdi. Teröristler şimdi bölgede ferdi terör eylemleri yapıp, uzaktan bomba patlatıyor. Yeni kalleşlikler yapıyor. Bunlara kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Böyle bir derdimiz yok. Yakılanları, dökülenleri yapacağız. Tarihi eserleri onaracağız. Ramazan birinci ve ikinci günü, Diyarbakır’da orucumuzu açıp, eylem planımızı orada , yerinde anlatacağız.’’

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kayseri’de bu gün ögleden sonra akşama kadar incelemelerde bulunup, açılışlara katılacak. Mehmet Özhaseki, gece de Sanayi, Ticaret ve Borsa başkanlarının onuruna vereceği yemeğe katılacak. Kayseri protokolü, sivil toplum örgütleri ve partilileri bir araya getirecek yemeğe, Kayserili TOBB başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılacak.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr