Maden şirketinin akşam saatlerinde iş makinaları ve konteynırları jandarma eşliğinde şantiye sahasına ulaştırmasının ardından, bugün sabah saatlerinde bölgede ağaç kesimine başladığı öğrenildi. Ellerinde testerelerle ormanlık alana giren şirket çalışanlarının çok sayıda ağacı kestiği bildirildi. Ayrıca maden sahasının etrafının tel örgülerle çevrilmesine de başlandığı vurgulandı.

Bunun üzerine Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan, orman bölge müdürlüğüne dilekçeyle başvurarak, yasadışı kesimin gerekçesini sordu. Madene karşı açtıkları davanın sonuçlanmadığını ve sahanın şirkete polis-jandarma zoruyla teslim edildiğini söyledi.

Gelişmeler üzerine Ceratttepe'deki maden sahasına gitmek isteyen yurttaşlar ve gazetecilerin önü, Atmaca semti girişinde kesildi. Araç geçişini engelleyen polisle yurttaşlar arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Bölgedeki işletmelerine iki gündür giremediklerini vurgulayan yurttaşlar, işadamı Mehmet Cengiz'in çıkarları için kendilerinin kurban edildiğini söylediler.

Cerattepe'de gergin bekleyiş sürerken, Artvin Devlet Hastanesi'nde de sağlık çalışanları “Artvinliye Dokunma” içerikli basın açıklaması yaptı. Dünkü saldırılarda çok sayıda yurttaşın yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını bildiren sağlıkçılar, polis ve jandarma şiddetini eleşirdi.

Kentte akşam saatlerinde de geniş katılımlı basın açıklaması ve yürüyüş planlanıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr