Savcı Ferhat Sarıkaya’nın itiraflarıyla yeniden gündeme gelen cemaatin yargı eliyle yarattığı mağduriyetlerin biri de Malatya’daki öğrenciler davasında yaşandı. Üniversite öğrencisi Erkin Kocaman ve 5 arkadaşı, örgüt üyeliği iddiasıyla tutuklandı. Öğrencileri içeriye atan dönemin özel yetkili savcısı, cezayı veren mahkeme başkanı, kararı onayan Yargıtay üyeleri ise darbe girişiminin ardından “Fethullahçı Terör Örgütü” üyesi oldukları iddiasıyla tutuklandı. Cemaatçi yargının mağdur ettiği 6 öğrenci bu gerçeğe rağmen cezaevinde 5 yılı doldurdu.

Üniversite öğrencisi Erkin Kocaman ve 5 arkadaşı, Haziran 2011’de terör örgütü üyesi oldukları iddiasıyla tutuklandı. Dönemin Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Kocaman ve öğrenci arkadaşları Kubilay Uçucu, Yusuf Yılmaz, Sevcan Göktaş, Uğur Pektaş, Ayça Kılınç’a terör örgütü üyeliğinden 7 ile 11 yıl arasında değişen hapis cezaları verdi. Bu cezalar, Yargıtay tarafından da onaylandı. Öğrencilerin örgüt üyeliğinden verilen cezanın delili olarak ise 1 Mayıs’a katılmak, parasız eğitim istemek, Grup Yorum bileti satmak, basın açıklaması yapmak eylemleri gösterildi.

Yeniden yargılansınlar

Aralık ayında tahliye olması beklenen Erkin Kocaman’ın annesi Sevim Kocaman, yıllardır oğlunun suçsuz olduğunu anlatabilmek için çalmadık kapı bırakmadı. Oğlunun cezaevinde 6. yılına girdiğini söyleyen Sevim Kocaman, şunları söyledi: “Bizim çocuklarımızı içeriye girmesine neden olan kararları özel yetkili mahkemelerdeki FETÖ’nün elemanları verdi. Çocuklarımızı gözaltına alan polisler, yargılayan hâkim ve savcılar, kararı onayan Yargıtay üyeleri şimdi cezaevinde. Onlar içeri girdikleri halde bizim çocuklarımız onların mağdurları olarak halen içeride. Çocuklarımızın tahliye edilerek yeniden yargılanmasını istiyorum.”

AKP’liler bile kabul etti

5 yıldır oğlunun suçsuz olduğunu anlatmak için Meclis’te AKP’liler dahil herkesi ziyaret ettiğini vurgulayan Sevim Kocaman, “Burhan Kuzu, Bekir Bozdağ, Ahmet İyimaya, Ayhan Sefer Üstün’le de görüştüm. Oğlum içeride kaldıkça radikalleşecek dedim. Oğlum örgüt üyesi değil dedim. Hepsi iddianameyi önce inceledi ve bu çocuklar boşuna yatıyor dediler. Ancak yine de bir çözüm bulunmadı” dedi.

Kocaman, oğluyla ilgili soruşturmayı savcılar Ömer Tetik, Şeref Gürkan, yargılamayı hâkim Hayrettin Kısa’nın yaptığını, Yargıtay 9. Ceza Dairesi Başkanı Ekrem Ertuğrul ve üyelerin kararı onadığını, Kırıkkale İnfaz Hâkimi’nin de disiplin cezası verdiğini belirterek “Şimdi bu isimlerin tümü içeride” dedi. Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları bireysel başvurunun halen sonuçlanmadığına dikkati çeken Kocaman, oğluyla beraber yargılanan Çağdaş adlı öğrencinin bu süreçte cezaevinde kanserden öldüğünü anlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr