Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlementosu'nun müzakereleri dondurma kararını değerlendirdi. Çavuşoğlu, "Bu karar AB ve AP'yi küçük düşürüyor." dedi. Çavuşoğlu'nun konuşması şöyle:

"Korkak bir şekilde içe kapanmaya başladılar. Önce beş yıllık genişlemeye durduralım, sonra ülkelere gereksiz engeller, Türkiye ile ilgili engeller. Esasen Avrupa Birliği'nin zaifiyetin de birbaşka göstergesidir.

"HALKIMIZIN UMRUNDA DEĞİL"

Halkımızın yorumlarına baktık, hiç umrunda değil gerçekten. Karşı adım atmamızı istiyor vatandaşlarımız. Bizim de bazı tedbirleri almamızı istiyorlar, biz bunları değerlendiririz. Genel anlamda AP'nin kararını tamamen reddiyor. Koskoca Avrupa Birliği'nin tek bir parlementosu 28 ülkeden seçilen parlementerler var. Kimse onun aldığı kararları önemsemiyor.

Bu kararla kendi kredisini yerle bir ediyor. Ortaya koyduğu vizyonsuzluk da giderek görünürlülüğünü azaltıyor. İngiltere'de zaten böyle bir AB'nin içinde olmak istemedi. AB bir an evvel politiklarını gözden geçirmeli, hatalarından ders almalı. Türkiye'ye bu kararlarla diz çöktürmek istiyorlarsa bu işlemez. Ayrıca Türkiye'ye bu şekilde patronluk sağlamaya çalışıyorlarsa bu mümkün değil, tamamen reddediyoruz.

Eğer Türkiye bu şekilde ders vermeye çalışıyorlarsa kusura bakmasınlar ders verecek durumda değiller. Kendilerini bu kararla küçük düşürüyorlar"

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr