CNN Türk ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında "Türkiye'nin bekası" tartışmasına giren AKP'li Ayhan Oğan'la, CHP'li Aykut Erdoğdu arasında gergin dakikalar yaşandı.

Erdoğdu'nun AKP'nin ABD'deki İsrail lobisine 67 milyon dolar verdiğini iddia etmesi üzerine, AKP'li Oğan, iddianın ispat edilmesini istedi.

MASAYA VURDULAR, BARDAKLAR KIRILDI

Erdoğdu ise iddiayı ispat edemezse kendisini Sultanahmet Meydanı'nda yakacağını söyledi. Bunun üzerine Oğan, Erdoğdu'ya "Terbiyesizsiniz! Edepsizsiniz!" deyip elini masaya vurdu. Oğan'ın tepkisi üzerine Erdoğdu da elini sert bir şekilde vurarak masasının camını kırdı.

İki siyasiyi sakinleştirmek için yoğun çaba sarf eden Ahmet Hakan, programa reklam arası verdi. Program 10 dakikalık reklam arasından sonra gergin bir şekilde devam etti.

Erdoğdu geçen yıl AKP'nin İsrail karşıtı politikası ile ikiyüzlü davrandığını iddia ederek,  “AKP’nin, İsrail dostu olduğunu anlatmak için ABD’li lobi şirketlerine 65,4 milyon dolar harcadığını belgeleri ile tespit ettik” diyerek şu belgeleri açıklamıştı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr