Deniz Baykal'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Biz burada vatan görevi yapmak üzere bir aradayız.

- Ne hukuk, ne siyaset bakımından hazırlayana şeref ve onur kazandırmayacak bir anayasa taslağıdır. Meclis'teki milletvekillerinin daha okumadan imzalamadığı bir anayasa.

- Bu anayasa kamuoyunda yavaş yavaş anlaşılıyor. Daha tam anlaşılmadı. Anlatılmasına fırsat vermediler. Kapsamlı bir değerlendirme yapılmadan, Meclis'te 10'ar dakikalık konuşmalarla, Meclis komisyonu kapatılarak, Türkiye tarihinin en önemli konusu olup bittiye getirildi. Bırak herkes düşüncesini söylesin.

YÜKSELEN BİR "HAYIR" DALGASI VAR

- Bu tasarı elbette toplumda görenler, anlayanlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bugün Türkiye'de yükselen bir hayır dalgası var. Bugün ben buraya CHP'li olarak değil, bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak geldim. 

- Çoban ateşleri gibi; talimatsız, emirsiz yönlendirmesiz, sosyal medyada, kahvede, olmaz buna evet diyemezyiz dediler. Yok PKK'lılarmış, yok FETÖ'cülermiş... Türkiye'yi buraya getiren bütün o güzellikleri savunmak için herkes "hayır" diyor.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN TARİHİ DEĞERLENDİRMESİ

- Bizim milli mücadelenin siyasi temel mesajını Mustafa Kemal, Amasya'da vermiştir: Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır. Bu tarihi bir değerlendirmelidir.

- Ana hatlarıyla getirilen anayasanın temel niteliği tek adam inşaa etmesidir. Bunu söyleyince rahatsız oluyorlar ama gerçek bu. Tek adam anayasasıdır bu... Türkiye 80 milyonluk ülke, Meclis'i o 80 milyon seçiyor. İçinde her kökenden bütün vatandaşlar bir aradayız. Yani milli irade, millet yüzde 100 Meclis'e yansıyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr