Ankara Kızılay’daki bombalı terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen 24 yaşındaki S.Ç.D.’in Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi’nde oturan ailesinden DNA karşılaştırması için kan örneği alındı.

Ankara Kızılay’daki terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen 24 yaşındaki S.Ç.D.’in ailesinin Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi’nde oturduğu ortaya çıktı. Ailesinin de yaklaşık 30 yıl önce Kars'tan göç ederek Marmara Ereğlisi’ne yerleştiği belirlendi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gece saat 03.30 sıralarında evlerinden alınarak emniyete götürülüp ifadesi alınan baba C.D., kızının 2012 yılında Balıkesir Üniversitesi’ne kayıt yaptırmasının ardından bir daha haber alamadığını ve hakkında kayıp başvurusunda bulunduğunu söyledi.

"BOMBACIYSA CENAZESİNİ KABUL ETMİYORUM"

Baba D. ifadesinde, “Kızım ilk, orta ve liseyi Marmara Ereğlisi’nde okudu. Daha sonra Balıkesir’de üniversitesi kazanarak 2012 yılında kayıt yaptırdı. Daha sonra kendisinden haber alamadık. Kayıp başvurusu da yaptık. Ama böyle bir olaya karışmışsa cenazesini de kabul etmiyorum” dediği öğrenildi.

Bomba eyleminin şüphelisi S.Ç.D.’in babasının yanı sıra erkek kardeşinin de Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alındı. Ardından C.D. ile oğlunun Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde DNA karşılaştırması için kan örnekleri alınarak S.Ç.D. ile karşılaştırılması için Ankara’ya gönderildiği bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr