Bakanlar Kurulu sonrası Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli açıklama yaptı. Açıklamasından satır başları şöyle:

Açığa alınanlar öğretmenler

"455 öğretmen göreve iade edildi. Açığa alınma sona erdi. 9 bin 465 öğretmen açığa alındı, işlemleri sürüyor.27 bin 715 öğretmen meslekten ihraç edildi.

Kamuda reform

Kamuda çok ciddi reform çalışmalarının yürütülmesi gerektiği saptandı. Buna yönelikl çalışmalara başlandı. Devletin zenginleşmesi değil, vatandaşın zenginleşmesi. Büyümenin ivmesi buna bağlıdır.

Asgari ücret

Bazı asgari ücretlerin 1300 TL'nin altına düşmesi söz konusuydu. Bunun açıklamasını Başbakan yapacak. "

Daha öncede ifade etmiştik, illerde Valilikler bünyesinde çalışmalar başladı. Bu talepler yapılaniliyor. Sonuç itibari ile ilgili bölümler inceleyecek. Kamuoyuna yansıdığı gibi çok büyük talepler yok.Bundan sonraki süreçte başvurular artabilir. Önemli değil, bütün hepsini yeniden inceliyoruz, değerlendiriyoruz ve sonuçlandıracağız. Herhangi bir haksızlığın engellenmesi için.

Şortlu hemşireye saldırılması

Elbette çok vahim bir olay. Gerekçesi ne olursa olsun. En kararlı şekilde üzerine gidilmesi gerekiyor. Bu tür fiillerine yönelik olarak, hukuk sistemimizde otomatik olarak tutuklama söz konusu değil. Yeni bir düzenleme konusunda Adalet Bakanlığı çalışıyor. Buna benzer hadiselerin yaşanmaması için bununla ilgili yasal süreci gerçekleştirilecek. "

Almanya ile ilişkiler

Merkel'in son yaptığı açıklamada, siyasi gerekçelerle alınmış bir karar olduğunu söylemiştir, bu da bizim beklentilerimizi karşılaşmıştır. İncirlik'i ziyaret etmeleri konusunda talepleri olmuştur. Herhangi bir engel yoktur.

Kredi kartına taksit uygulaması için son aşamayı gelindi. Süreç Resmi Gazete'ye gönderdiğimizde tamamlanır. Önümüzdeki hafta yayınlanabilir.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr