Polis, olay öncesinde ve sonrasında yaşanan yoğun telefon trafiği incelediğinde saldırının organize bir şekilde yapıldığını belirten bir rapor hazırladığı öğrenildi.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni  Can Dündar'ın 6 Mayıs günü Çağlayan Adliyesi önünde uğradığı silahlı saldırıyla ilgili soruşturmanın ikinci dalgası da tamamlandı. İkinci dalga kapsamında gözaltına alınan Sabri B,  kardeşi Sedat B., Ergün C, ve Selçuk M, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Gözaltına alınan şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar.


4 KİŞİDEN 2'Sİ TUTUKLAMA İSTEMİYLE MAHKEMEYE SEVK EDİLMİŞTİ

 Dündar'a saldırı soruşturmasında bugün adliyeye gönderilen 4 kişiden 2'i tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen iki kişi de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

POLİS SORUŞTURMASINA GÖRE OLAY BÖYLE GELİŞTİ
Polis soruşturması sonucunda edinilen bilgilere göre olay şöyle gelişti; Murat Şahin sabah saat 08.30'da evden çıktı. Çağlayan adliyesine giderek öğle saatlerine kadar bekleyerek ortamı gördü. Daha sonra yine otobüse binerek evine döndü. Murat Şahin'in eşinin ifadesine göre eve girip gardroptan bir şey alıp beline taktı. Sabri B.'nin olay günü saldırıdan birkaç saat önce Gaziosmanpaşa'da Murat Şahin'le buluştuğu tespit edildi. Bu buluşma güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Murat Şahin, bu görüşmenin ardından Çağlayan Adliyesi'ne gidip saldırı anını bekledi. Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra gözaltına alındı. Soruşturmada şüphelilerden Sabri B, Ergün C ve onun şoförü Selçuk M'yle Fatih'te bir araya geldiği belirtildi. Ayrıca Pazartesiyi Salıya bağlayan gece Ergün C, Sedat B., Selçuk M ve Sabri B'nin  Florya'da bir araya gelip yaşanan gelişmeleri değerlendirdiğini öğrenildi.

TOPLANTIDAN SONRA GÖZALTINA ALINDILAR
Toplantı çıkışında polisin kendilerini takip ettiğini fark eden zanlılar kaçmaya çalıştığı ortaya çıktı. Ergün C, Selçuk M, ve Sedat B, o sabaha karşı gözaltına alınırken Sabri B, ise ertesi gün yakalandı.

ŞÜPHELİLERİN HİÇ BİRİ SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
Emniyette sorgulanan zanlılardan Sabri B, polisin "Murat silahı senin bedelsiz olarak kendisine verdiğini söylüyor? Ne diyorsun?" sorusuna ?Ben kimseye silah vermedim" diye cevap verdiği öğrenildi.Polis sorgulama sırasında şüphelilere buluşma nedenlerini sordu. Ergün C ve Sabri B bu soruya ise "Rastlantı sonucu karşılaştık. Özel bir planlama değildi" şeklinde cevap verdiği belirtildi. Zanlıların olay gününe kadar hiç aramadıkları Murat Ş'yle gün boyu defalarca telefonla görüşmesiyle ilgili sorulara ise "Arkadaşımız olduğu için aradık" şeklinde savunma yaptığı öğrenildi.

ŞÜPHELİ VE AKRABALARININ HESAPLARI İNCELENİYOR
Olayla ilgili araştırmayı sürdüren Cinayet Büro Amirliği Ekipleri, Murat Şahin'nin saldırıyı para karşılığında yapmış olabileceği düşüncesiyle banka hesaplarındaki hareketliliği takibe aldı. Murat Şahin'in mali durumunun çok bozuk olduğu, el konmasın diye işyeri  maaşının bile komşusunun hesabına yatırdığını belirleyen polis, zanlının ailesi, akrabası ve tanıdıklarının hesaplarını da incelemeye aldı. İnceleme sonucu olay öncesi yada sonrasında hesaplara kaynağı belli olmayan bir para yatırılıp yatırılmadığı kontrol edilecek. Şüphelilerin sorgusu Çağlayan Adliyesinde sürüyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr