Eski İngiltere Başbakanı David Cameron, Brown Üniversitesi’nde konferans verdi. İngiltere’nin AB’den ayrılma süreci başta olmak üzere son dönemde yaşanan gelişmelere ilişkin konuşan Cameron, sık sık da İngilizlerin ünlü mizah anlayışını yansıtan espriler yaptı.

Sputnik'te yer alan haber şöyle: ABD Başkanı Donald Trump’ın, selefi Barack Obama’nın İngiliz istihbaratının yardımıyla kendisini dinlettiği iddiasına gönderme yapan Cameron, “Artık başbakan olmadığım için Trump’ın kaydedilen konuşmalarını dinlemek zorunda değilim” dedi. Cameron, olası bir yanlış anlamanın önüne geçmek için de “Açıklığa kavuşturmak için söylüyorum, şakaydı” diye ekledi.

‘PUTİN AT BİNMEYE DAVET ETTİ AMA…’
2000 kişilik bir öğrenci topluluğuna hitap eden Cameron’ın, konuşmasında andığı bir diğer isimse Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’di. Putin’in at sırtındaki unutulmaz fotoğrafına gönderme yapan Cameron, Rus liderin kendisini at binmek ve avlanmak için davet ettiğini söyledi, ardından da “At binmeye bayılıyorum ama üzerimdekileri çıkardığımda şu andakinden biraz farklı görünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr