Halkbankası, 750 milyon dolarlık kredinin mevzuata uygun olduğunu, kredinin anapara ve faiz ödemelerinde gecikme olmadığını, tahsilatların ödeme planına uygun olarak yapıldığını açıkladı.

Bayır, Yıldırım’a, “Çalık Grubu’nun Vakıf ve Halkbank’tan aldığı 750 milyon dolar kredinin, kaç taksiti, hangi tarihlerde ne kadarlık meblağlarla geri ödenmiştir ? Grubun kullandığı bu kredi nedeniyle kamu bankalarına geri kalan taksit ve ödeme tutarları ne kadardır ?

Halk ve Vakıfbank’tan alınan 750 milyon dolar kredinin kur artışından dolayı ödemelerinde gecikme olmuş mudur ?” sorularını yöneltti. Bayır ayrıca Vakıf ve Halkbank’ın 2008’den beri Çalık grubunun sahip olduğu televizyon, gazete, dergi ve internet sitelerine ne kadar ilan ve reklam verildiği hakkında da bilgi istedi.

Önergeyi Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yanıtladı. Halkbankası kredinin Bankacılık Yasası’na ve banka iç mevzuatına uygun tahsis edildiği açılamasınına karşın, kredinin taksit tutarı ve ödeme planına ilişkin bilgiler ile grubun yayın organlarına ne kadarlık reklam ve ilan verildiğini, “banka ve müşteri sırrı” kapsamına girdiği gerekçesiyle yanıtlamadı. Vakıfbank ise tüm soruları Bankacılık Yasası’nın “ticari sır ve müşteri sırrı” kapsamına girdiği gerekçesiyle yanıtlamadı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr