MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, yakın çevresiyle yaptığı sohbette “FETÖ üyelerinin kullandığı Bylock yazışmasına” ilişkin dikkat çeken bir bilgi paylaştığı belirtildi. Bahçeli, FETÖ üyelerinde bulunan F serili bir dolarların seri numarasının “Bylock yazışma sisteminin şifresi” olduğunu aktardı. Bahçeli, yakın kurmaylarıyla ve önceki gün gerçekleşen Başkanlık Divanı’nda yaptığı değerlendirmelerde, FETÖ terör örgütü üyelerinin kullandığı Bylock yazışmasıyla ilgili bir ayrıntı paylaştı. Bylock’ta 215 bin kişinin sistemde olduğunu, ancak bunların 50 bininin bilgilerinin bulunduğunu kaydeden Bahçeli, “Bylock kullanan kamu görevlileri görevlerinden atıldı. 160 bin kişinin kim olduğu merak konusu, iş çevresi, siyasetten isimler olabilir. Bunların açığa kavuşturulması gerekiyor. Bylock sisteminin kurulmasından itibaren referans sistemi kullanılıyormuş. Tanıdık olmayanın sisteme girmesi imkansız. Örgüttekilere verilen F serisindeki bir dolarların seri numaraları ise Bylock sisteminin giriş şifresi olarak kullanılıyormuş” değerlendirmesini yaptı.

‘Parola tesadüf değil’

Partiden ihraç edilen Genel Başkan adayı Meral Akşener’in 15 Temmuz öncesi yaptığı konuşmalara da işaret eden Bahçeli, “Bugüne kadar darbeler gördük. Bir darbenin rengi, amaç ve parolası vardır. Bunu da yayımlanan bildiride görmek mümkündür, bildiride belli edilir. Mesela 27 Mayıs darbesinin parolası ‘Harbiye Aldanmaz’ idi. 15 Temmuz’daki bildiride ise ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ifadesi öne çıkıyor. Hanımefendi’nin neredeyse her toplantısında ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ ifadesini kullanıyor olması sadece tesadüf olamaz” dedi. Bahçeli, yaşanan sürecin siyaset, medya, iş çevresi, mülkiye, adliye gibi sekiz ayağı olduğunu da kaydederek, hepsi ortaya çıkarılsa bile siyasi ayağı açığa çıkarılmadan toplum vicdanını ikna etmenin mümkün olamayacağını da vurguladı. OHAL sürecine de değinen Bahçeli, hükümete şu uyarıları yaptı: “Tasfiyelerde eğer mağduriyetler yaratılırsa gelecekte ciddi sıkıntılar yaratır. Mesela 12 Eylül döneminde uzun tutukluluk dönemi oldu. Hakim karşısına çıkmadan bir yıl hapis yatanlar oldu. Şimdi de 30 veya 45 gün OHAL çerçevesinde gözaltı süreleri belirlendi. Bu süre içinde uzatmaya gerek kalmadan suçlanan kişiler hakim karşısında çıkarılmalıdır. Mağduriyet yaratılmamalıdır.”

‘Mağdur tehlikesi’

Sohbetlerinde ağırlıklı olarak KHK’lerle yapılan açığa almalar ve ihraçlara değinen Bahçeli’nin özetle şunları söylediği belirtildi:“Bugüne kadar yapılan iş ve işlemlerde 1 milyona yakın bir mağdur kitle oluşturuldu. Bu sosyal bir yara açabilir. Bu hoşnutsuz kesimin bir araya gelerek harekete geçmesi halinde farklı bir tablo ortaya çıkar. Mağdurlar içinde savaşı, suikastı, provokasyonu bilen bir bölüm insanlar da var. Bu memnuniyetsiz kitlenin içine sızıp bir hareketlenme yaratabilirler. Gezi’de 30 bin kişi ile baş edemeyen AKP bu bir milyonluk kitle ile nasıl mücadele edilebilecek?”

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr