Ankara'daki canlı bomba katliamının göz göre göre geldiğini ortaya koyan istihbarat raporu ortaya çıktı... Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), 11 Şubat 2016 günü Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat ve Terörle Mücadele Daire Başkanlıklarına bir yazı gönderdi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de paylaştığı yazı, PKK’nın taşeron örgütü TAK’ın düzenlediği intihar eylemindeki ihmaller zincirini gözler önüne serdi. Kozmik yazı ile alınan bu bilgiyi Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi, 12 Şubat 2016 günü “acil” kodu ile Ankara, İstanbul ve İzmir valiliklerine gönderdi.

‘KIZILAY VE TAKSİM HEDEF’ DİYE NOKTA UYARI VALİLİKLERE YAPILDI

Sözcü'den Kamil Elibol'in haberine göre Emniyet İstihbarat Dairesi’nin yazısında şu çarpıcı bilgilere yer verildi:

“PKK/KCK-TAK terör örgütü tarafından Ocak 2016’da Ankara, İstanbul, İzmir başta olmak üzere metropollerde canlı bomba/sabotaj tarzı eylemler gerçekleştirilmesinin planlandığı ve bu amaçla keşif çalışmalarının yapıldığı, eylem hedefleri arasında Emniyet veya TSK mensuplarının yoğun olarak kullandığı güzergahlar, personel servis araçları, Ankara/Kızılay veya İstanbul/ Taksim gibi kalabalık meydanlar ve havaalanı benzeri stratejik tesislerin bulunduğu yönünde önemli bilgiler elde edilmiştir…”

İstihbaratın, Merasim Sokak’ta bombalı saldırı olacağını adeta 6 gün önce “nokta” olarak tespit edip uyarıda bulunmasına karşın, Ankara Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, Genelkurmay, Jandarma Genel Komutanlığı, Kara-Hava- Deniz Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlıklarının bulunduğu bölgede yeterli güvenlik önlemi almadı.

PKK ÜST YÖNETİMİ, NEVRUZ İÇİN TALİMAT VERDİ, RAPORA YANSIDI

Terör örgütü PKK kadrolarının aralarındaki irtibat ve muhaberede gerekli güvenlik tedbirleri için özel önlem aldığına da dikkat çekilen Emniyet İstihbarat raporunda, örgütün sözde üst düzey yönetimi tarafından şubat ayı itibari ile kadrolara gönderilen 26 Ocak günlü talimatları şöyle sıralandı:
- Raporlarda kurum ve kişi isimleri açık biçimde yazılmasın.
- 15 Şubat, 8 Mart ve Nevruz için yoğun hazırlık yapılsın.
- 15 Şubat’tan itibaren Türkiye genelinde radikal, kitlesel, yaygın eylem planlamaları yapılsın.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr