Maliye Bakanlığı, nisan ayı bütçe gerçekleşmelerini açıkladı. Nisan ayında güvenlik ve savunma için bütçeden 304.4 milyon lira harcandı. Güvenlik ve savunma için mart ayında 168 milyon lira, ocak ayında ise 24 milyon lira harcama yapıldığı dikkate alındığında, nisan ayında yapılan harcamanın büyüklüğü ortaya çıktı.

Yılın ilk dört ayında güvenlik ve savunma için yapılan harcamaların toplamı ise 602.1 milyon liraya ulaştı. Güvenlik ve savunmaya yönelik alımlar içerisinde en büyük payı 122.6 milyon lira ile silah, araç, gereç ve savaş teçhizatı alımları oluşturdu.

Cumhurbaşkanı ve başbakanın kullanım yetkisinde bulunan ve nereye harcandığı gizli tutulan “örtülü ödenekten” mart ayında 195.8 milyon lira harcama yapılmıştı. Nisan ayında bu rakam 210 milyon liraya çıktı. Yılın 4 ayında “örtülüden” yapılan harcamaların toplamı da 680.3 milyon liraya ulaştı. Böylece “örtülü ödenekten” yapılan harcamalar savunma ve güvenlik için yapılan harcamaları da geride bırakmış oldu.

Vekillere 3.3 milyon

Ankara’da birçok bakanlık kiralanan binalarda faaliyet gösteriyor. Ödenen yüksek kira ücretleri tepki çekerken bütçeden nisan ayında hizmet binası kiralama giderleri kapsamında 25.9 milyon lira harcama yapıldı. Yılın ilk dört ayında ödenen toplam kira miktarı ise 63.7 milyon liraya çıktı. Milletvekillerinin tedavi ve sağlık malzemesi giderleri için de 4 ayda 3.3 milyon lira harcandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr