Meclis Genel Kurulu’nda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı’nın tümü üzerinde görüşmeler yapılıyor.

HDP Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım'ın konuşmasının ardından kısa süreli bir tartışma yaşandı. Muhalefet milletvekillerinin konuşmalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eleştirmesi üzerine TBMM Başkanı AKP'li vekillere söz verdi.

LEVENT GÖK: BÖYLE BİR USÜL YOK

AKP'li vekillere her eleştirinin ardından söz verilmesine sinirlenen CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, tepki gösterdi. Kürsüye çıkan Gök, şunları söyledi:

"İktidardaki AKP hükümetinin TBMM'ye sunduğu bütçeyi görüşüyoruz. Bütün partilerin söz alması hükümeti ve yürütöeyi eleştirmesi doğaldır. Cumhurbaşkan ıseçildiği andna itibaren Erdoğan'ın eleştirildiği her noktada söz vermek teammüllere aykırıdır.

Sayın Bostancı, Cumhurbaşkanı'na haksızlık ediyorsunuz. Sizin savunmanıza gerek yok. Zaten her gün konuşuyor. Siz hükümetinizin önüne geçerek konuşuyorsunuz. Partisiyle bağı kesilen cumhurbaşkanını bu kadar sahiplenilmesini anlam veremiyorum.

Sayın başkan böyle bi usul yok. AKP'lilere her söz verdiğinizde ben de söz alacağım.

Cumhurbaşkanı herkes tarafından sahiplenilmeli. Ama herkesin Cumhurbaşkanı olsa keşke.

AKP'li Naci Bostancı, bunun ardından "Cumhurbaşkanı ile ilgili olarak eleştirilere değil hakarete ilişkin bu ülkenin vatandaşı çerçevesinde bir taleptir. Sözlerine ilişkin halkı değerlendirmeleri olabilir" dedi.

TBMM Başkanı ise "Cumhurbaşkanı herkesin Cumhurbaşkanıdır kendisine saygı göstermek zorunludur" ifadeleri dikkat çekti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr