Bursaspor, Beşiktaş'a 3-2 yenildiği mücadelede forma giyen Serdar Aziz'in neden neden oynamadığını açıkladı.

Yeşil - Beyazlı kulübün resmi sitesined yapılan açıklama şu şekilde:

"Bursaspor'umuzun başarısı için ter döken ve A Milli Takımımızın da en değerli oyuncuları arasında yer alan kaptanımız Serdar Aziz'le ilgili olarak kamuoyu duyurumuzdur.

12 yaşından bu yana Bursaspor formasını giyen, kulübümüzün altyapısından itibaren her yaş grubunda Bursaspor'umuzun başarısı için ter döken ve A Milli Takımımızın da en değerli oyuncuları arasında yer alan kaptanımız Serdar Aziz'le ilgili olarak, yanlış veya eksik bilgiden kaynaklanan bir şekilde kamuoyunda gündeme getirilen spekülatif haberler, oyuncumuzu, yönetimimizi ve camiamızı üzmektedir.


Uzun bir süredir, özellikle sanal transfer haberlerinin başrol oyuncusu yapılmaya çalışılan Serdar Aziz'in, şimdi de sakatlığı ile ilgili açıklamalar kamuoyuna servis edilmektedir.
Kaptanımızın sakatlığı ile ilgili olarak şüphe oluşmasına yol açan bu haberler tümüyle gerçek dışıdır.

Beşiktaş karşılaşması öncesinde takımla birlikte çalışmasına karşın, bu karşılaşmada oynaması durumunda ortaya çıkacak riskler, Sağlık Kurulu Başkanımız Dr.Müjdat Enginsu tarafından Teknik Direktörümüz Hamza Hamzaoğlu ile paylaşılmıştır. Futbolcumuzun yırtık meydana gelen dokusunda kaynamanın gerçekleştiği, ancak dokunun gerçek gücüne ulaşmaması nedeniyle yeniden yırtılma ihtimalinin bulunduğu ve bu durumda Serdar Aziz'in sezonu kapatabileceği düşünülerek, özellikle Sağlık Kurulu'nun uyarı ve isteği, hocamızın da onayı ile futbolcumuz Beşiktaş maçı kadrosunda yer almamıştır. Bu karar iddia edildiği gibi oyuncumuzun talebi doğrultusunda verilmemiştir.

Takımımız izinli olmasına karşın, sakatlıkları devam eden Serdar Aziz ve Sercan, Sağlık Kurulu denetiminde tedavi ve testlerini sürdürmekte olup, perşembe günü yapılacak kontroller neticesinde önümüzdeki hafta sahada olup olmayacaklarına ilişkin karar verilecektir.

Serdar Aziz'in sakatlığı ile ilgili süreç, Milli Takım Doktoru ve Futbol Federasyonu Sağlık Kurulu Başkanı ile de paylaşılmaktadır. Ek'te yayınladığımız sağlık raporu da Serdar Aziz'in sakatlığı ile ilgili yapılan spekülatif haberlerin gerçek dışı olduğunun kanıtıdır. Camiamızın bu tip haberlere itibar etmeyeceklerine ve kaptanımıza sonuna dek güveneceklerine inanıyoruz.

Bursaspor Kulübü"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr