Spor Toto Süper Lig'de bugün oynanacak Bursaspor-Fenerbahçe maçı öncesi gerilim artıyor.

Bursaspor'un cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak maç öncesinde, Bursa İl Spor Güvenlik Kurulu'nun almış olduğu karar gereği, misafir takım taraftarları da stadyuma alınmayacak.
Fenerbahçe, bu karar sonrası resmi sitesinden açıklama yaparken, sarı lacivertliler, Bursaspor'a 'şirin gözükme' adına alınan kararın fanatizmin bir tezahürü olarak değerlendirmişti.
Bugün ise Bursaspor, Fenerbahçe'ye karşılık olarak resmi sitesinden bir açıklama yayımladı.
Yeşil-Beyazlılar, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı kararın kendileri ile bir ilgisi olmadığını ve sonuç olarak Bursaspor'a 'şirin gözükmek' için Fenerbahçe taraftarının da maça alınmaması gibi bir durumun söz konusu olmadığını duyurdu.
Deplasman yasağının yeni bir olay olmadığının altı çizildi.

İşte o açıklama:
"Fenerbahçe ile oynayacağımız karşılaşmaya, İl Spor Güvenlik Kurulu'nun almış olduğu karar gereği misafir takım seyircisinin alınmaması ile ilgili olarak verilen kararın, başta kulüpler tarafından doğru okunmasını ve kamuoyunun da bu sayede doğru bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Türkiye'de güvenlik gerekçesiyle deplasman seyircisine uygulanan tribün yasağının sanki ilk kez Bursaspor-Fenerbahçe maçında uygulanıyormuş gibi gösterilmesi son derece yanlıştır.

Bu uygulamadan en çok zarar gören ve futbolun seyircisiz oynanmaması gerektiği gerçeğinin altını her fırsatta çizen Bursaspor Kulübü'nün çağrısına, eğer süper ligde bulunan tüm kulüpler zamanında ortak ya da destek olabilseydi, bugün bu konuyu tartışmıyor olurduk.

Derbi diye nitelendirilen karşılaşmalara, deplasman kulüpleri hala taraftarını götüremezken, bu meselenin bugün oynayacağımız Fenerbahçe karşılaşması öncesinde gündeme getirilmesi doğru bir yaklaşım değildir.

Kaldı ki, ülke olarak son günlerde yaşadığımız terör olaylarının gölgesinde lig mücadelesini sürdürmek mecburiyetinde oluşumuz, başta Bursa Valiliğimiz olmak üzere güvenlik birimlerinin bu konuda neden hassas davrandıkları konusunda fikir vermeye yetmektedir.

Dolayısıyla iddia edildiği gibi bu kararın, Bursaspor Kulübü'ne şirin gözükmek maksadıyla değil, hassasiyetler dikkate alınarak verildiği düşünülürse, altında başka nedenler aramanın yersiz olduğu da ortaya çıkacaktır.

Bursaspor Kulübü"

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr