Fotoğraf: Twitter

Edinilen bilgilere göre, saat 17.25 meydana gelen patlamada insanlar panik halinde kaçıştı. Bölgeye güvenlik güçleri ile itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kent merkezinde Ulucami yakınında Ajanslardan geçen bilgiye göre 25 yaşındaki bir kadın canlı bombanın kendisini patlattığı bildirildi. İkindi namazı sonrasında kendini patlatan kadın canlı bombanın namaz çıkışında cenaze namazı için camide bulunan kalabalığın içine doğru ilerlediği bildirildi. Patlama nedeniyle 1 kişi öldü, en az 10 kişinin yaralandığı öğrenildi.

MÜEZZİNOĞLU: 13 YARALI

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Bursa'daki terör saldırısında yaralananlar ile ilgili açıklama yaptı. Müezzinoğlu yaralı sayısını 13 olarak açıkladı ve yaralananlar arasında hayati tehlikesi olan kimsenin olmadığını söyledi.

BURSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada "İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Emniyet birimlerinin olayla ilgili çalışmaları devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

ABD UYARMIŞTI

ABD, Türkiye’deki vatandaşlarını olası bir terör saldırısına karşın bu sabah uyarmış, Büyükelçilik’ten yapılan açıklamada “Amerikan vatandaşları, Türkiye’nin kalabalık turistik bölgelerinden uzak durmaları konusunda” uyarılmıştı.

Bursa'da patlama: 25 yaşındaki kadın kendini patlattı - FOTO GALERİ

Bursa'daki patlamadan yeni görüntüler - VİDEO

ABD'den 'acil kodlu' Türkiye uyarısı

Sosyal medyada paylaşılan bu görüntünün Bursa'daki canlı bombanın patlama sonrası görüntüsü olduğu iddia ediliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr