CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan bugün saat 15.00 sıralarında, Kent Meydanı-Heykel hattında ring yapan İpekböceği adlı tramvaylardan birinde "Bayramınız kutlu olsun" anonsu yapıldığını açıkladı.


BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ise olayı öğrenince araştırma başlattıklarını belirterek, "Tramvaylardan birinde sürücü, dokunmadik olan, 'inen yolculara yol verin' anonsu yerine hemen yanında bulunan, 'Bayramınız kutlu olsun' anonsu olan tuşa basmış. Soruşturma başlattık" dedi.

CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Kent Meydanı-Heykel hattında ring yapan İpekböceği adlı ulaşım aracında bugün, 'Bayramınız kutlu olsun' anonsu yapıldığını öne sürdü. Bu konuda çok sayıda vatandaştan şikayet aldıklarını söyleyen Özdemir, "Yurt genelinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma törenleri gerçekleştirilirken, ne yazık ki saat 15.00 sıralarında, Kent Meydanı-Heykel hattında yolcu taşıyan tramvayda provokatif bir eyleme imza atıldı. Ne acıdır ki bu durum da yine Bursa'da yaşandı. Milli yas ilan edilmiş ve anma etkinliklerinin yapıldığı bir günde, kutlama anonsu yapıldığı iddiaları doğruysa, bu saygısızlığı kabul etmek mümkün değil. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e ve aziz şehitlerimizin hatırasına saygısızlık yapanlar bedelini bir gün mutlaka ödeyecekler" dedi.

BİZE HİÇBİR ŞİKAYET GELMEDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşımını sağlayan BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy ise CHP'ye geldiği öne sürülen çok sayıda şikayetten kendilerine bir tane dahi gelmediğini belirtti. Basın açıklamasından sonra yaptıkları araştırmada, o saatte bu güzergahta 4 tramvayın çalıştığını tesbit edildiğini belirten Fidansoy, "Tramvaylarda ve metro hattındaki vagonlarda, ekranlarda bulunan ve dokunmatik tuşları olan otamatik anonslarımız var. 'İnen yclculara yol verin', 'Kapı önlerinde durmayın' ve 'Bayramınız kutlu olsun' gibi. Tramvay hattında görev yapan bir sürücü ise saat 15.30 sıralarında Altıparmak Caddesi'nde, 'inen yolculara yol verin' tuşu yerine, 'Bayramınız kutlu olsun' tuşuna basmış. Olayı fark edince hemen müdahale etti. Biz soruşturma başlattık" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr