Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre 17 Aralık'ta Kayseri'de düzenlenen ve 14 askerin şehit olduğu saldırıda kullanılan bombalı araca ilişkin soruşturma kapsamında, ruhsat sahibinin oğlunun Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nde öğrenci olduğu belirlendi. Emniyet birimlerinin yaptığı araştırmada PKK destekçisi olduğu tespit edilen öğrenciyle birlikte aynı durumdaki 3 arkadaşı gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından şüphelilerden 1'i tutuklanırken, ruhsat sahibinin oğlu ile diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

Burdur'da askerlik görevini yapan askerin hakkında yapılan inceleme sonunda ise örgüt propagandası yaptığı belirlendi. Başsavcılık talimatıyla gözaltına alınan asker tutuklandı.

Başsavcı Sadi Doğan, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca Burdur'da PKK ile birlikte tüm terör örgütlerine yönelik soruşturmalar, araştırmalar kesintisiz şekilde devam ettirilkmektedir. Bu konuda kolluk birimlerine araştırma yapması, suç ve suçluların tespiti ve güvenlik yönünden tedbirlerin alınması için gerekli talimatlar verilmektedir" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr