TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın milletvekili dokunulmazlıkları ve terör konusunda partilerin grup başkanvekilleriyle görüşmesinden hemen önce CHP grubu Meclis’te toplandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmadığı ve kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda, AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı’nın geçen hafta partilere sunduğu milletvekili dokunulmazlıklarıyla ilgili görüşleri soruldu.

Toplantıda, CHP’li milletvekillerinin, partinin dokunulmazlık önerisinde “Kendimizi AKP yargısına emanet etmekle yanlış yaparız. Yargının hali ortada. Türkiye’de yargı adına yaşanan olaylar da bu yargının ‘AKP yargısı olduğu’ ortada. Peki şimdi biz durum ortadayken AKP’nin yargısına nasıl güveneceğiz” diye tepki gösterdikleri öğrenildi. CHP’li milletvekilleri, yönetime, “Bugün HDP’lileri öne sürüp, onların dokunulmazlıkları üzerinden gidecekler, yarın CHP diyecekler. Bu hamlenin parlamentoda muhalefeti ‘tıkama’ adımı olmadığını kim söyleyebilir? Bunun sonuçları iyi düşünüldü mü?” eleştirisini de gösterdikleri ifade edilirken grupta partisinden ihraç edilen Aylin Nazlıaka’ya yönelik alınan karar da dikkat çekti.

Nazlıaka tartışması

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) tarafından partiden ihraç edilen Ankara Milletvekili Nazlıaka’nın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde salı günkü grup toplantısına katılması da tartışmaya açıldı. Çok sayıda CHP’li milletvekilinin Nazlıaka’nın grup toplantısına katılmasını sert sözlerle eleştirdiği ve Nazlıaka’yı “şov yapmakla” nitelendirdiği belirtildi.

Tartışma üzerine CHP’li grup başkanvekillerinin de “Nazlıaka’nın YDK kararına karşın grup toplantısına katılmasını doğru bulmadıkları ancak salona girmiş birinin de çıkarılmasının yine CHP açısından tepkiyle karşılanabileceğini, bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun Nazlıaka’ya izin verdiğini” belirttikleri kaydedildi. Ancak grup başkanvekilleri, CHP’lilerin rahatsızlığı karşısında “bir daha böyle bir duruma izin verilmeyeceğini” ifade ettiklerini vurguladı. Nazlıaka’nın da bir daha grup toplantılarına katılmaması konusunda tüm milletvekilleri de görüş birliğine vardı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr