15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkenin ilk askeri darbe iddianamesini hazırlayan ve FETÖ soruşturmalarında etkin bir isim olan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı, evli ve 2 kız çocuk babası Mustafa Alper kazada yaşamını yitirdi. Başsavcı Alper, dün sabah şoförü Muzaffer Akşehirli yönetimindeki 20 AB 548 plakalı makam otomobiliyle kente 20 kilometre uzaklıktaki Kocabaş D Tipi İnfaz Kurumu'na gitmek üzere yola çıktı. Koruma polisi Ramazan Uğur'un da bulunduğu Başsavcı Alper'in makam otomobiline, kent çıkışındaki yeni açılan yolda, 7045 sokaktan çıkarken, levhadaki 'dur' uyarısına uymayan özel bir şirkete ait 53 yaşındaki Uğur Tufan'ın  kullandığı 64 DL 821 plakalı hafriyat yüklü kamyon çarptı. Kamyon ve yükün bir kısmının otomobilin üstüne devrildiği kazada, Başsavcı Alper ve şoförü Akşehirli yaşamını yitirdi. Koruma polisi Uğur ise yaralandı. Kaza yerinden kaçmaya kalkışan kamyon şoförü Tufan ise gözaltına alındı.

ADLİYEDE TÖREN

Denizli Adalet Sarayı önünde bugün Başsavcı Mustafa Alper ve makam şoförü Muzaffer Akşehirli için tören düzenlendi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Adalet Bakan Yardımcısı Bilal Uçar, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, kazadan yaralı kurtulan ve yüzü bandajlı olan koruma polisi Ramazan Uğur, yüksek yargı üyeleri, 40 ilin Cumhuriyet Başsavcısı, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Denizli milletvekilleri, siyasi partilerin il başkanları, Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Osman Zolan, adliye çalışanları ile çok sayıda vatandaş törene katıldı.

 

"ÇOK ERKEN GİTTİ BAKANIM"

Başsavcı Mustafa Alper ile şoförü Muzaffer Akşehirli'nin cenazeleri, tören alanına cenaze aracında getirildi. Cenazeler araçtan indirilmeden Başsavcı Mustafa Alper'in annesi Ulviye, hakim olan eşi Hatıran, kızları tıp fakültesi öğrencisi Aslı Begüm ile lise öğrencisi İrem, gözyaşlarına boğuldu. Anne Ulviye Alper, ellerini açıp dua ederken; küçük kızı İrem Alper babasının tabutu başında gözyaşı döktü.
Başsavcı Mustafa Alper'in İş Mahkemesi Hakimi eşi Hatıran Alper, törene katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a sarılarak gözyaşı döktü. "Çok erken gitti bakanım. Cezaevine gidiyordu, cezaevi yollarında öldü" diyen Hatıran Alper'i, Bakan Bozdağ, eşinin şehit olduğunu, çok değerli bir adalet insanı olduğunu söyleyerek teselli etmeye çalıştı.

AKP'li Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu ise Hatıran Alper'in koluna girip tören boyunca teselli etti. Yüksek yargı mensupları da Mustafa Alper'in eşi ve çocukları ile şoför Muzaffer Alaşehirli'nin eşi Dudu ve çocukları Ahmet, Asiye ve Elif'i teselli etmeye çalıştı. Töreni katılan adliye çalışanları da töreni gözyaşları içinde izledi.

Başsavcı Alper’in zeybek oynadığı görüntüleri ortaya çıktı - VİDEO

 

"GÖREVE GİDERKEN ŞEHİT OLDU"

Saygı duruşu ile başlayan törende Başsavcı Alper ve Muzaffer Akşehirli'nin özgeçmişleri okundu. Denizli Cumhuriyet Başsavcı Vekili Niyazi Yar, Başsavcı Mustafa Alper ve şoförü Muzaffer Akşehirli'nin vazife uğruna şehit olduklarını, Başsavcı Mustafa Alper'in ülkesi ve yargı camiası için fedakarca çalışan bir görev arkadaşı olduğunu söyledi.

Törende konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Başsavcı Alper ve şoförünün şehit olduğunu belirterek, "Bugün adalet camiamıza, milletimize ve devletimize büyük hizmetleri olan başsavcısı Mustafa Alper ve onun büyük hizmetlerinde dostu hizmetleri olan yardımcısı makam şoförü Muzaffer Akşehirli'yi uğurluyoruz. Rabbim mekanlarını cennet eylesin, biz biliyoruz ki, şehitler ölmez. Rabbim Kur'anda 'Onlar için ölü demeyin, diridir siz bilmezsiniz' buyuruyor. Görev sırasında, görevine giderken, vatanına hizmet için yola çıktığı esnada, geçirdi kaza ile şehit olmuştur. Göreve giderken şehit düşmüştür. Allah indinde şehittir. Peygamberlerin bile gıpta ile olmak istediği makamdır. O yüzden şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz" dedi.

"GİZLİ KAHRAMANLARDAN BİRİDİR"
Başsavcı Alper'in 15 Temmuz'un önlenmesinde gizli kahramanlardan biri olduğunu belirten Bakan Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiyemiz zor şartlar altında, zor zamanlar geçirdi. Özellikle 15 Temmuz 2016'da hain ve kanlı darbe teşebbüsü sırasında milletine, devletine bağlı, adli yargıdaki kahramanlar, bu darbe girişiminin başarısız olmasında büyük rol oynamışlardır. Ben buradan, tüm savcılarımız devletimize, milletimize, vatanımıza demokrasimize cumhuriyetimize ve bayrağımıza, milletimizin iradesine canı pahasına sahip çıktılar. Türkiye'de çok az kişi bilir. Başsavcı Mustafa Alper kardeşim, hain darbe teşebbüsünün yenilmesinde, başarısızlığa uğramasında görünmez kahramanlardan bir tanesidir. Yaptıklarıyla, aldığı riskle, ortaya koyduğu cesaretle, ortaya koyduğu adamlıkla, milletine gerçekten ifade edemeyeceğim derecede hizmetleri olmuştur. Türk yargısı, şehidi çok olan bir yargı. Hukuka, millete, devlete, adalete hizmet yolunda çok şehit verdik. Bütün şehitlerimizi de rahmet, minnet, şükran ve dua ile yad ediyor, bütün şehitlerimizin huzurunda saygıyla eğiliyor, peygamberimize komşu olmasını rabbimden niyaz ediyorum." 

"MUSTAFAM, ÇOK GENÇ GİTTİN CANIM"

Bakan Bozdağ'ın konuşmasının ardından imam Kuranıkerim okudu, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, Başsavcı Alper ve şoförü için dua etti.

Duanın ardından Başsavcı Mustafa Alper'in eşi Hatıran Alper ile kızları Aslı Begüm ile İrem, bayrağa sarılı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Vatandaşların tabutuna çiçek bıraktığı Alper'in fotoğrafını öpen eşi Hatıran Alper, "Mustafam, çok genç gittin canım. Ben seni böyle mi uğurladım. Dün evden böyle mi gönderdim. Neden böyle yaptın?" diyerek gözyaşı döktü.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da tabutun başına gelerek dua etti. Kızları da babalarının tabutuna sarılarak ağladı.

Başsavcı Alper ve şoförü Akşehirli'nin cenazeleri daha sonra resmi törenle cenaze arabasına taşındı. Başsavcı Mustafa Alper'in cenazesi, bugün ikindi üzeri Aydın'ın Söke İlçesi'e bağlı Caferli Mahallesi'nde, şoför Muzaffer Akşehirli'nin cenazesi ise öğleyin Denizli'de Hilal Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

BAŞSAVCI ALPER'İN ÖZGEÇMİŞİ

Mustafa Alper, 1969 yılında Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde dünyaya geldi. Cumhuriyet ilkokulu ve Orta okulunu bitirdikten sonra 60. Yıl Lisesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini okudu. Aynı üniversitede Avrupa Birliği Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. İzmir'de bir süre öğretim görevliliği yapan Başsavcı, daha sonra İzmir'de askerliğini tamamladı.  Alper, daha sonra 1990 yılında Ankara Numune Hastanesinde sağlık memurluğu yaptı. Ardından İzmir 70. Yıl Sağlık Eğitimi Enstitüsünde kültür dersleri öğretmenliği yaptı, 1995 yılında Ankara  Hakim/Savcı  adayı olarak mesleğe başladı. Stajının ardından Konya/Ereğli, Muş-Varto, Afyonkarahisar-Dazkırı ve Çanakkale Cumhuriyet Savcılıkları, Van ve İskenderun Başsavcılıkları, Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Van Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı yapan Alper, 13 Temmuz 2016 tarihinden bu yana Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürütüyordu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr