Mardin’in Midyat İlçesi’nde 8 Haziran’da 2’si kadın 3 polis ile 3 vatandaşın yaşamını yitirdiği saldırıda güvenlik ihmali olduğu ortaya çıktı.

Habertürk gazetesinden Şefik Dinç'in haberine göre, saldırı sonrasında başlatılan adli ve idari soruşturma sürerken, İçişleri Bakanlığı müfettişleri bir rapor hazırladı. İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin hazırladığı raporda ihmal olduğu ifade edildi ve rapor Mardin Valiliği’ne gönderildi.

Olayda ihmali oldukları iddiasıyla ilçe jandarma komutanı binbaşı ile ilçe emniyet müdürü vali tarafından açığa alındı.

Rapora göre, saldırının yapıldığı aracın önceden tespit edildiği ve jandarma istihbarat tarafından araca takip cihazı bile takıldığı ortaya çıktı.

Otomobilin saldırıdan bir gün önce Midyat’a geldiği ve polisin aracı durdurmak istediği ancak jandarma ekiplerinin “Araç boş, takipteyiz” diyerek polisin operasyon yapmasına izin vermediği öğrenildi.

Olay günü de yine aracın jandarma istihbarat ekipleri tarafından takip edildiği ve aracın çevre yolundan ilçe jandarma komutanlığının önüne geldiği, buradan da emniyet müdürlüğe yöneldiği belirlendi.

Ardından jandarmanın emniyet birimlerine haber verdiği ancak mesafenin kısa olmasından dolayı saldırının önlenemediği ifade edildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr