CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İl Başkanı Kazım Karsu, il ve ilçe yönetimleri ile ilçe belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu partililer, ellerinde 'Adalet' yazılı dövizler ve 'Adalet' yazılı tişörtlerle Anıtpark'ta toplandı.   Partililer, Atatürk Anıtına üzerinde 'Adalet' yazılı çelenk bıraktı. Milletvekili Tanju Özcan, açıklamasında şöyle dedi: "Aslında demokratik ülkelerde böyle yürüyüşler yapılmaz. Ama Türkiye'nin geldiği noktada başka çare kalmadı. Demokrasiden bahsedebilmemiz için önce bu ülkede adalet olması gerekiyor. Şu yaşanan tabloyu görüyorsunuz. FETÖ ile mücadele diye bir mücadele başlattılar.  FETÖ ile mücadeleyi bir kenara bırakıp kendilerine muhalif olan, cumhuriyet sevdalıları ile mücadeleye çevirdiler. Şimdi korumaları için birileri ortalığı ayağa kaldırıyor. Senin milletvekilin tutuklanmış kendi ülkende kılını kıpırdatmıyorsun. Hatta bundan mutlu oluyorsun. Böyle bir adalet olmaz. Bu adalet yürüyüşümüzü bütün dünya duyacak."  
Özcan, Anıtpark'ta Atatürk anıtının önünde kurulan Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği'nin iftar çadırına da tepki göstererek, "Burası Mustafa Kemal Atatürk'ün meydanı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunun bulunduğu meydan. Bunu niye yapıyorlar biliyor musunuz? Akılları sıra bu çadırı buraya getirerek Mustafa Kemal Atatürk'ü itibarsız hale getirecekler. Yazıklar olsun. Bu çadırı buraya kuranları da, bu çadırı buraya kurduranları da Bolu Milletvekili olarak açık bir şekilde kınıyorum. Ayıptır. Bunu yaparak Mustafa Kemal Atatürk'ü içimizden silip atabiliyorlar mı? Amaç buraya çadır kurmaksa niye 50 metre ileriye kurulmuyor" dedi.
Partililer, daha sonra parkın karşısında bulunan adliye binasına yürüdü. Adliye binasının bahçesine girmek isteyen partilelere polis izin vermedi. Partililer ile polis arasında yaşanan tartışmanın ardından Milletvekili Özcan ile beraberinde az sayıda partilinin bahçeye girmesine izin verilirken diğerleri dışarıda kaldı. Elinde 'Adalet' yazılı döviz bulunan Özcan ve partililer, adliyenin önünde oturma eylemi yaptı. Yaklaşık 15 dakika süren eylemin ardından partililer dağılırken, Tanju Özcan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne katılmak üzere kentten ayrıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr