Yerli yabancı turistlerin gelmeye başlamasıyla Bodrum’da hareketlilik de başladı. Kış aylarından itibaren Bodrum Belediyesi tarafından hummalı bir şekilde başlatılan sahil ve çevre düzenleme çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. İşletmeler de tadilat çalışmalarıyla yaza mekânlarını yenileyerek girdi.

Türkiye’nin dünyaya açılan en medeni yüzü Bodrum’da, herkesin kendi Bodrum’unu rahatlıkla yaşayabileceğini belirten Başkan Mehmet Kocadon, “Ekonomik yönden bakıldığında, her bütçeye uygun tatil seçeneklerini, tüm yarımada genelinde bulmak mümkün. Küçük pansiyon ve aile otellerinden butik otellere, dünyaca ünlü lüks otel zincirlerine ve rezidanslara kadar Bodrum, farklı kültürleri bir arada yaşatan medeniyetler kenti olma özelliğini günümüzde de sürdürüyor. 5000 yıllık tarihin izlerini hâlâ sokaklarında ve caddelerinde taşımasıyla da Bodrum, her zaman olduğu gibi, görenleri, yaşayanları kendine hayran bıraktırıyor” dedi.

- Bodrum’un projesi “Denize En Çok Mavi Yakışır” ödül aldı Bodrum denizlerinin temizliğinin bu sene de tescillendiğini ve Bodrum’un yarımada genelinde “9’u halk olmak üzere 71 plaj, 3 marina ve 3 yat olmak üzere 77 mavi bayrak takmaya hak kazandığını söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’un en fazla mavi bayrağa sahip ilçe olduğunun da altını çizdi. Yaptığı açıklamada ise “Denize En Çok Mavi Yakışır” projemizi geçen yıl başlattık. Amacımız, çevreye olan duyarlılığı artırmak, insanlarda çevre bilincinin oluşmasını sağlamak, denizlerimizi sezona en iyi şekilde hazırlamaktır. Bodrum Belediyesi Dalış Ekibimizin özverili çalışmalarıyla denizimizi atıklardan temizledik. Bu seneki deniz dibi temizliğinde atık miktarının geçen seneye göre yüzde 50 azaldığını görüyoruz. Bu da bizi sevindiriyor. Demek ki hayata geçirdiğimiz proje amacına ulaşmış.” ifadelerini kullandı.

Kampanyanın finali, haziran ayı başında Bodrum merkezde yapılacak. Bu arada İstanbul Aydın Üniversitesinde eğitim gören 36 bin öğrencinin anketi sonucuna göre 12. İletişim Ödüllerindeki “Yılın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülü de “Denize En Çok Mavi Yakışır”a verildi.

Her mevsim başka güzel

Başkan Mehmet Kocadon, dileyen herkesin rahatlıkla hatta sadece yaz aylarında değil, 12 ay boyunca Bodrum’a gelip tatillerini en iyi şekilde yapabileceklerinin altını çizerek, “Bodrum her mevsim bir başka güzeldir. Kalesi, antik tiyatrosu ve antik kentleri ile otantik bir yerleşim olarak farklı büyüye sahiptir. Tarihin babası Herodot’un da kentidir. Bodrum, bu tarihi kültürel yapısı ve doğasıyla ülkemizin parlayan yıldızı, dünyamızın önde gelen turizm destinasyonlarından biridir. Bodrum’da herkese göre tatil imkânı var. Burada herkes kendi Bodrum’unu yaşar. Ve Bodrum, aynı zamanda özgürlükler diyarıdır. Dünya barış topluluğu gibi yaşanan bir yerdir. 12 ay güneş olmasından dolayı da Bodrum’da dört mevsimi birden yaşamak bir ayrıcalıktır. Bodrum’un tarihi ve kültürel değerlerini, doğal güzelliklerini yaşatmak için elimizden geldiğince mücadele veriyor, Bodrum’un kendine özgü dokusuna uymayan hiçbir projeyi onaylamıyoruz. Bodrum’un güzelliğine güzellik katacak projelere ve yatırımcılara ise kapımız her zaman açık” şeklinde konuştu.

Fransız gazeteci hayran kaldı

Fransızlardan övgü: “Bodrum, St. Tropez’in de ötesinde bir yer...” Bu yıl Tav Havalimanları ve Bodrum Belediyesi’nin başlattığı Bodrum’un tüm dünyaya en iyi şekilde tanıtılmasını sağlamak amacıyla yapılan çalışmalarda ilçeyi ziyaret eden Fransız gazetecilerden birinin Bodrum hakkında verdiği demeç oldukça dikkat çekiciydi. “Bodrum’un kesinlikle St. Tropez ile kıyaslanmaması gerek çünkü St. Tropez bir aktris olan Brigitte Bardot ile Bodrum ise tarihin babası Herodot ile ünlenmiş bir yer. Buraya ilk kez geldim ve hayran kaldım” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr