Birleşmiş Milletler özel Suriye Temsilcisi Staffan de Mistura düzenlediği basın toplantısında “Bir problemimiz var. Yardım konvoylarına ait Suriye hükümetinden beklediğimiz izin belgeleri henüz elimize geçmedi.” dedi. Mistura ateşkes kararının üzerinden üç gün geçmesine rağmen bölgeye hala yardım TIR’larının ulaştırılamadığını söyledi.

Mistura basın toplantısında şunları kaydetti: “Bir problemimiz var. Rusya ve ABD’nin yardım TIR’ları öncelikle Halep’in doğusu olmak üzere Suriye’de acil yardım bekleyen bölgelere gönderilmek üzere hazır bekliyor. Bu konvoyun ateşkes süresi içinde yardım bölgelerine hareket etmesi gerekiyor. Bu bölgelere ulaşmak için Suriye Hükümetinden verilmesi gereken izin belgesi elimize geçmedi. Bu durum çok üzücüdür, zaman kaybediyoruz. Bu günlerde ateşkes olduğu için gereken iznin alınıp insan yardım konvoylarının hareket etmesi gerekirdi.”


BM’nin yardım TIR’larından oluşan TIR’ların Türkiye- Suriye sınırında bekletildiğini kaydeden Mistura aynı zamanda Türk makamlarının konvoyun Suriye’ye ulaştırılması için son derece büyük bir işbirliği içinde olduğunu ifade etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr