Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri’ne ait ürün portföyünün 1 Şubat 2016 itibarıyla farklı çatılar altında pazara sunulmaya devam edeceğini vurgulayan Karamercan, Türkiye’de gerçek anlamda, yani tam döngü biyoteknolojik ürün üretimi ve Ar-Ge bulunmadığını, Baxalta’ın ise dünyanın 4 ülkesinde bu alanda yatırımı olduğunu hatırlattı. Baxalta Intercontinental Bölgesi Başkanı Patrice Zagame de bu yeni yapının Türkiye’ye değer katacağını vurguladı.

Dünya devi Baxter’in biyoteknolojik yenilikçi ürünler bölümünün Baxalta adlı yeni bir şirket çatısı altında yapılanmasının ardından, Baxalta’nın Türkiye ortağı Eczacıbaşı oldu. Bu adım ile Ar-Ge ürünü ilaçların Avrupa’dan alınıp hemofili (kanama bozukluğu), ülkemizde immün yetmezlikliği (bağışıklık sistemi bozukluğu) ve nadir hastalığı olan hastalara sunulması planlanıyor. Eczacıbaşı-Baxalta adıyla kurulan yüzde 50-50 ortaklık yapısındaki yeni şirket ile onkoloji alanını ilgilendiren ilaçların da Türkiye’de satışı amaçlanıyor. Yeni işbirliğinin imza töreni İsviçre’nin Neuchatel şehrindeki Baxalta biyoteknolojik üretim merkezinde yapıldı.

Eczacıbaşı Topluluğu Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Erdal Karamercan, biyoteknoloji alanında Türkiye için büyük önem taşıyan bir ortaklığı hayata geçirmekten mutlu olduklarını belirterek “Sürecimiz temmuz 2015’te Baxter’in biyolojik ürünler bölümünün Baxalta çatışı altında ayrı bir şirket olarak yapılanmasıyla başladı. Hastaların yaşamlarını iyileştiren, yenilikçi tedaviler ortaya koyan dünyaca ünlü biyoteknik kurumunun değerlerini ve yeniliklerini ülkemize getirerek faaliyet yürüttüğümüz hematoloji ve immünoloji alanlarında hastalarımız için tedavi imkânlarını artıracak ve umuyoruz ki onkoloji gibi çok güçlü yeni alanları birlikte inşa edeceğiz” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr