Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk "bu yazıdan dolayı başıma bir şey gelirse" diye başladığı yazısında AKP'de bıyık bırakma modasının ayrıntılarını yazdı.

 "Geçen sene MİT Müsteşarı Hakan Fidan haftalık olağan görüşmelerinden birini bitirmek üzereyken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sakal bırakmak için izin istiyor. Hem çok seyahat etmesi, hem de cildinin tahriş olması nedeniyle ihtiyacı var. Erdoğan, ‘sakal uygun olmaz, bıyık bırak istersen’ diyor." yazan Öztürk devamında olanları şöyle anlattı:

 "Tam o esnada içeri Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan giriyor. 'Hasan’ın da bıyığı yokmuş. Senin neden bıyığın yok?' diyor birden."

 Öztürk şöyle devam etti:

 "Hakan Fidan uğurlanırken, yeni kurban içeri alınır. Ve o gün bıyık bıraktırma şakası sistematik bir uygulamaya döner. Bu bir asimilasyon değil, entegrasyon hareketidir.

 O günden sonra bıyık üzerine yapılmamış espri, edilmemiş laf kalmaz. Erdoğan nazının geçtiği herkese bıyık bıraktırır. Şakayı anlayıp, itiraz edenlere ise Erdoğan, ‘sen benim talimatlarıma itiraz mı ediyorsun?’ diye karşılık verince, itiraz ederken gülen yüzünün yarısı buz kalıbına dönüşür garibanların."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr